5.1.2023 10:23

Μήνυμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για τη Νέα Χρονιά

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων εύχεται τους συναδέλφους μας Καλή Χρονιά με δύναμη και υγεία.

Με την εμπειρία των αγώνων που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Να κάνουμε το 2023 δύσκολο για αυτούς που μας έχουν καταδικάσει στην ενεργειακή φτώχεια, τις στερήσεις και την ανέχεια.

Τη χρονιά που μας πέρασε δώσαμε σπουδαίους αγώνες: σταματήσαμε τη μεταφορά μηχανημάτων για τη κατασκευή της φυλακής μεταναστών και προσφύγων, απεργιακές συγκεντρώσεις ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ, αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων της δημόσιας υγείας του νησιού.

Το Σωματείο μας μπροστάρης και οργανωτής σε μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Πραγματοποιήσαμε κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ καταγγέλλοντας την αύξηση των τιμών, διαμηνύοντας να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι. Καταγγείλαμε τις αυξήσεις που επέβαλε ο Δήμος στο νερό. Σταθήκαμε στο πλάι κάθε εργαζόμενου που διεκδικούσε τα δικαιώματά του. Αναδείξαμε και καταγγείλαμε το θανατηφόρο ατύχημα στις ιχθυοκαλλιέργειες του νησιού και το διπλό ατύχημα στο κολυμβητήριο ζητώντας να διαλευκανθούν τα αίτια και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Αυτός ο κόσμος των πολέμων, της φτώχειας και της προσφυγιάς δεν μας ταιριάζει. Οι νυν, πρώην και οι «νέοι» διαχειριστές αυτού του συστήματος, γνωστή η πολιτική τους καριέρα όπως κι αν μασκαρεύονται, μας θέλουν θεατές. Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν τα διλλήματα και οι εκβιασμοί για να διαλέξουμε ποιος θα διαχειριστεί τη φτώχια μας και ποιος είναι καλύτερος να μοιράσει τον πλούτο που παράγουμε στους εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και λοιπούς κηφήνες.

Οι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, e-food, ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, πετρέλαια και λιπάσματα Καβάλας, των υγειονομικών, στους πλειστηριασμούς που σταμάτησαν κλπ μας δείχνουν το δρόμο. Ο δύσκολος αυτός δρόμος είναι και ο μοναδικός που μπορεί να δώσει αποτελέσματα, που μπορεί όχι μόνο να ανακουφίσει προσωρινά τη καθημερινότητά μας, αλλά να δώσει την πραγματική λύση.

Και αυτή τη χρονιά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσει σήμερα ακόμα περισσότερο ο διεκδικητικός αγώνας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα κατά της ακρίβειας και των πλειστηριασμών. Για να ενισχυθεί η αγωνιστική φωνή που θα απαιτεί «καμία συμμετοχή» της Ελλάδας στα σφαγεία των ιμπεριαλιστών, για ειρήνη και φιλία των λαών. Για να αλλάξει ο συνολικός συσχετισμός στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσει η ταξική γραμμή, να βρεθούν στο περιθώριο η γραμμή και οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, οι συνδιαμορφωτές των αντεργατικών νόμων.

Το 2023 χρειάζεται να είναι μια χρονιά ανάτασης του εργατικού κινήματος και στο νησί μας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να μη φοβηθούν και να μπουν μπροστά για την οργάνωση των αγώνων που χρειάζονται να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας.

Καλή και Αγωνιστική Χρόνια σε όλους!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ