3.5.2018 14:11

Μία πρωτοβουλία για χειροκρότημα των πρατηρίων καυσίμων «Shell»

Εδώ και χρόνια ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων «Shell»  της Χίου, Αντώνης Τσουρής, γνωρίζει πως η επιχείρηση του έχει μία ιδιαιτερότητα από τις άλλες. Πρέπει η προσοχή, τόσο του ιδίου όσο και των υπαλλήλων του να βρίσκεται ανά πάσα ώρα και στιγμή στο ζενίθ της, αφού καθημερινά χειρίζονται άκρως εύφλεκτα υλικά.

 Με μότο της αλυσίδας «Σκεφτείτε με ασφάλεια, ζήστε με ασφάλεια, στόχος μας κανένα ατύχημα» τα τελευταία έτη αποτελεί παράδοση  για το προσωπικό των καταστημάτων η συνεχής εκπαίδευση γύρω από θέματα πυρκαγιάς και τρόπους αντιμετώπισης της. Φέτος ωστόσο έγινε μία πιο μαζική ενημέρωση στην ομάδα,  με το Πυροσβεστικό Σώμα να δηλώνει το παρόν στο παράρτημα της Λευκωνιάς, όπου έλαβε χώρα η εκπαίδευση. Όπως ανέφερε στον «π» ο Γ. Καπελαρίδης, ο πυροσβέστης που εκπροσώπησε το Σώμα του και έδωσε τα φώτα του γύρω από διάφορα θέματα πυρκαγιών, «μόλις λάβαμε την αίτηση του κ. Τσουρή δεχθήκαμε να έρθουμε με περίσσεια χαρά, καθώς δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά με τέτοιες πρωτοβουλίες».

Είναι γεγονός ότι υστερούμε σε τρόπους σε διάφορα θέματα, απλά της καθημερινότητας. Η ταμπέλα που βρίσκεται στα πρατήρια καυσίμων και μας υπενθυμίζει, κάθε φορά που πάμε, να μην καπνίζουμε ή να μην μιλάμε στο τηλέφωνο, στο μυαλό των Ελλήνων είναι κάτι σαν καταπράσινη γλάστρα. Οι λόγοι όμως στην πραγματικότητα είναι τόσο σημαντικοί, που μπορεί να κοστίσουν ακόμη και ανθρώπινη ζωή. Υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται και στο πρατήριο καυσίμων, και ειλικρινά δεν είναι καθόλου δύσκολοι.

  • Κλείνουμε το κινητό μας στον συνομιλητή μας (για δύο λεπτά δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου)
  • Δεν ανάβουμε τσιγάρο ή ακόμη και αν έχουμε αναμμένο το σβήνουμε (όχι έξω από το παράθυρο) για να εισέλθουμε με το όχημα μας στον χώρο αντλιών.
  • Οι δικυκλιστές απαγορεύεται ρητά να βρίσκονται πάνω στο όχημα τους την ώρα του ανεφοδιασμού (λόγω στατικού ηλεκτρισμού).
  • Και τέλος, πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλη συσκευασία μη κατάλληλη να δεχθεί βενζίνη ή πετρέλαιο, δεν γεμίζεται.

Και αν πιστεύουμε ότι υπάρχουν «οι καλοί και οι κακοί βενζινάδες», μάλλον σφάλουμε. Υπάρχουν οι σωστοί που νοιάζονται πρωτίστως για την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού και οι άλλοι του «δε βαριέσαι».   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ