27.11.2015 16:20

Μια εκδήλωση αφιέρωμα στο πνεύμα των Χριστουγέννων

«ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΣΚΡΟΥΤΖ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ

Με ένα διαχρονικό και συνάμα αισιόδοξο  έργο θα υποδεχθούν τα Χριστούγεννα τα μέλη της χορωδίας του Λέων Αλλάτιου, που  φέτος επέλεξαν να παρουσιάσουν μουσικοθεατρικό  δρώμενο , εναρμονισμένο πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. « Φέτος θα συνεργαστούμε με πολύ  χαρά με την Αυγουστίνα Λυκουρίνα προκειμένου να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε το πολύ γνωστό έργο του Κάρολου Ντίκενς «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρουτζ». Θα δοθούν δύο συνολικά παραστάσεις στις 12 και 13 Δεκεμβρίου και πιστεύουμε ότι η επιλογή μας να ανεβάσουμε αυτό το αισιόδοξο και ταυτόχρονα τόσο συγκινητικό έργο  θα δικαιωθεί από την ανταπόκριση του κόσμου. », δήλωσε στον «π» η Αγγ. Αθηνάδη , μέλος της Χορωδίας Χίου. 
«Εκτός από τις δύο παραστάσεις που θα δώσουμε, τα μέλη της χορωδίας μας, όπως κάθε χρόνο θα βρεθούν  στα χωριά της Αμανής την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου προκειμένου να πούμε τα κάλαντα στους ακρίτες μας », ανέφερε η Αγγελική.

Το έργο «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρουτζ» πραγματεύεται την ζωή ενός τσιγκούνη και άπληστου τοκογλύφου, του Εμπενίζερ Σκρουτζ, του οποίου μοναδική χαρά αποτελεί η δυστυχία των συνανθρώπων του. Μισεί τα Χριστούγεννα και τους χαρούμενους ανθρώπους , εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον υπάλληλό του, διώχνει από κοντά του το μοναδικό του κοντινό πρόσωπο, τον ανιψιό του και την παραμονή των Χριστουγέννων εμφανίζεται μπροστά του το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του ο οποίος του λέει ότι εάν δεν αλλάξει τακτική και τρόπο ζωής θα έχει την ίδια κατάληξη με εκείνον. Ταυτόχρονα το ίδιο βράδυ τον επισκέπτονται 3 πνεύματα που τον ταξιδεύουν στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον, προσπαθώντας να τον πείσουν να αλλάξει πορεία γιατί διαφορετικά θα είναι πάντα δυστυχισμένος.  Το ερώτημα είναι να θέλει και αν μπορεί να αλλάξει;

Η χριστουγεννιάτικη αυτή ιστορία του Ντίκενς κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 1843 και  από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας πουλήθηκαν 6000 αντίτυπα.

Ο ίδιος ο Ντίκενς πλήρωσε για την έκδοση του βιβλίου του απαιτώντας να έχει χαμηλή τιμή ώστε να μπορούν να το αγοράσουν όλοι.

Η Χορωδία λοιπόν του Λέων Αλάτιου θα μεταφέρει επί σκηνής την ζωή του κύριου Σκρουτζ σε προσαρμογή και διδασκαλία της γνωστής σε όλους μας για τις επιτυχημένες θεατρικές της παραστάσεις,  Αυγουστίνας Λυκουρίνα .

Τη χορωδία θα διευθύνει ο Στέλιος Παντελογιάννης ενώ θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Γ. Φαραντάλης  Κιθάρα και Θεοδώρα Παπαδοπούλου Σαντούρι.

Κατασκευή -επιμέλεια σκηνικών:Γιάννης Γκαγιαλης, Ρούλα Γεωργούλη ,

Παίζουν:  Ντέπη Στουπάκη,Μάρκος Διαμαντάρας,Μαρίνα Νομικού, Κλεοπάτρα Γεόμελου, Αργυρώ Στρατάκη ,Γιώργος Φαραντάκης ,Κώστας Τέττερης, Αγγελική Αθηνάδη, Λουκάς Δρίζος, Μαρκλελα Ζιγλή, Κώστας Μενής, Μαριάνθη Χαρίτου, Παντελης Καλλίτσης, Άννα Λιβανού, Ελευθερία Καλλίτση, Εφη Ζαφειράκη, Πόπη Πετράκη. Αγγελική Αλαμάνου, Γιώργος Παπανικολάου, Κώστας Παπαδημητράκης Γιάννης Βούτας, Νίκος Πρωτόπαππας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ