24.5.2013 15:23

Το λιμάνι από κοντά

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΙΒΑΝΕΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Σε ναυτιλιακές εταιρείες, στα γραφεία της Helmepa, στο Κέντρο επιχειρήσεων και θαλάσσιας διάσωσης του υπουργείου  Εμπορικής  Ναυτιλίας και Αιγαίου και στο ιστορικό  πλοίο- μουσείο Hellas Liberty, βρέθηκαν οι μαθητές της Β’ Τάξης των Λυκείων Καρδαμύλων στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής με το σχολείο τους.
Πρώτος σταθμός υπήρξε ο  Νηογνώμονας  Lloyds   Register και αμέσως μετά η περιβαλλοντική ενημέρωση απο τη HELMEPA, δια στόματος της Καρδαμυλίτισας ωκεανολόγου Μαρίας Κτιστάκη.
Το «ναυτιλιακό» ταξίδι συνεχίστηκε, με επίσκεψή στο Κέντρο επιχειρήσεων και θαλασσίας διάσωσης του υπουργείου  Εμπορικής  Ναυτιλίας και Αιγαίου. Έγινε ενδελεχής  ενημέρωση από τους  αξιωματικούς των σωμάτων του  ρόλου και τρόπου λειτουργίας του κέντρου. Ακολούθησε επίσκεψη στο ιστορικό  πλοίο- μουσείο Hellas Liberty, όπου τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την περιήγηση τους  στο πλοίο μνημείο και τη ξενάγηση τους απο τον καπετά Βαγγέλη Κούζιλο.
Η τελευταία επίσκεψη ήταν στο Cosmos Nautical Training Centre. Η παρουσίαση του εκπαιδευτικού κέντρου πραγματοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και να κατανοήσουμε πόσο απαραίτητη είναι σήμερα η συνεχής εκπαίδευση των ναυτικών. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τον προσομοιωτή γέφυρας, ως εργαλείο μάθησης για τους πλοιάρχους, τον λεγόμενο Bridge/Manoeuvring Simulator.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ