27.4.2018 10:22

«Let’s do it Chios»

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού από άκρη σε άκρη του νησιού μας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, στα πλαίσια του «Let’s do it Greece». Στις δράσεις συμμετέχουν εννέα εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τμήμα πολιτικής προστασίας της ΠΕ Χίου.

Αναλυτικά οι εθελοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Ε.Ο. Δασοπροστασίας Πιτυούς «Ο ΜΑΚΕΛΛΟΣ»,

α. Καθαρισμός και χορτοκοπές οικισμού πιτυούς καθώς επίσης και περιμετρικά αυτού.

β. καθαρισμός και χορτοκοπές παιδικής χαράς και περιβάλλοντος χώρου πρώην δημοτικού σχολειού και ξενώνων

  • Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος και Ε.Ο. Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Λιθίου «Ο Αληθής Λιμήν», σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου, οργανώνουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 9.30 με 13.00, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του χωριού μας.  Όποιος επιθυμεί μπορεί να δώσει αίμα.
  •  Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δήμου Ιωνίας, Tην  Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 08:30 π.μ. , μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου θα βρίσκονται στον πάνω κόμβο των Νενήτων που κάνει βάρδιες η Ομάδα, από όπου θα αρχίσει και ο καθαρισμός.

 

  • H Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου, κατανοώντας την σημασία του εθελοντισμού, θα αναλάβει την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 να καθαρίσει την παραλία στο Τάγμα του Δεσπότη, συμμετέχοντας στη Δράση  Let’s Do It Greece.
  •  Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Μεστών, θα προβεί στον καθαρισμό των νησίδων και τον δρόμο που βρίσκονται πάνω στον περιφερειακό δρόμο που βρίσκεται έξω από το χωριό Μεστά της Δ.Κ. Μαστιχοχωρίων .
  •  Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ε.Ο.Δ, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Χίου στα πλαίσια του Let's do it Greece θα καθαρίσει τον Βόρειο λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα, την Κυριακή 29-04-2018 και ώρα 10:30.
  • Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου, Θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συντήρηση και ο καθαρισμός της Στεγασμένης Αντιπυρικής Ζώνης που έχει υιοθετήσει η ομάδα  στο δάσος των Ρεστών
  • Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Δασοπυρόσβεσης Καλλιμασιάς «Κώστας Περρίκος», θα συμμετάσχει την Κυριακή 29/04/18 στο let’s do it Greece με τον καθαρισμό, δενδροφύτευση και τοποθέτηση δικτύου άρδευσης στον παλαιό σκουπιδότοπο της Καλλιμασιάς.
  • Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου με τη συμμετοχή της λέσχης τετρακίνησης Χίου πραγματοποίησε για τέταρτη χρονιά τον καθαρισμό και το κλάδεμα των πεύκων στα πρανή του Επαρχιακού οδικού Δικτύου. Η δράση έγινε με την άδεια της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και με την επίβλεψη και καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Χίου.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Let's do it

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ