18.5.2015 10:34

Κοινό πλαίσιο για το αεροδρόμιο και στο βάθος κινητοποιήσεις

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Ξεκάθαρες απαντήσεις για το εάν υπάρχει εν τέλει κοινό πλαίσιο δράσεων και διεκδικήσεων στο ζήτημα της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου, θα κληθούν να δώσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Μαΐου.

Την αναγκαιότητα για την ξεκάθαρη στάση των εμπλεκόμενων πολιτικών και θεσμικών παραγόντων εντόπισαν οι καταστηματάρχες της περιοχής του Καρφά, που επηρεαζόμενοι άμεσα από την ολοένα μειούμενη άφιξη των τουριστών μέσω πτήσεων charter προκάλεσαν συνάντηση με κύριο θέμα το ζήτημα της άμεσης έναρξης εργασιών σε πρώτη φάση για τη δημιουργία clear way.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Μ. Βουρνού, του αντιδημάρχου Δ. Καράλη αλλά και του αερολιμενάρχη Ν. Μαυρικάκη οι επαγγελματίες εξέφρασαν την ανάγκη της απρόσκοπτης συνέχισης των εργασιών προτείνοντας ακόμα και δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η πολιτεία μέσω της Υ.Π.Α. συνεχίσει να αντιμετωπίζει το ζήτημα με αδράνεια.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του Δήμου Χίου αφού ανέλυσαν τις κινήσεις που έχουν κάνει γύρω από το ζήτημα, επεσήμαναν ότι για τον Δήμο, ένα έργο που στοίχησε πάνω από 25 εκ. ευρώ μόνο ως προς τις απαλλοτριώσεις, αποτελεί βασική προτεραιότητα η ολοκλήρωσή τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η απόφαση του Δήμου να φέρει προς συζήτηση το θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. δίνοντας αφενός τη δυνατότητα σε όλους τους φορείς να εκφράσουν την άποψή τους κι αφετέρου να διαπιστωθεί η κοινή πλεύση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αποτελεί διακαή πόθο του νησιού τα τελευταία χρόνια. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ