Κοινωνία

12/7/18 11:10

τελ. ενημ.: 12/7/18 13:32

Χρυσό βραβείο καινοτομίας στην εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσε το AegeanLivingLab για τη Γαλάζια Επιχειρηματικότητα, στη Σχοινούσα σε συνεργασία με την κοινωφελή αστική εταιρεία «ΑΕΛΙΑ» και τη συνεργασία του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και του Σύλλογου Σχοινουσιωτών.

Το AegεanLivinglabστη Σχοινούσα οργανώθηκε μετά την βράβευση της δράσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Χρυσό Βραβείο καινοτομίας στην εκπαίδευση από τα EducationLeadersAwards 2018.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εύρος δραστηριοτήτων, όπως διαλέξεις αλλά και έρευνα πεδίου με στόχο την καλλιέργεια της επιχειρηματικής νοοτροπίας των φοιτητών και φοιτητριών αλλά και των νέων του νησιού  στα θέματα γαλάζιας οικονομίαςκαι βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Αποστολή των συμμετεχόντων ήταν η δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων παρακινούμενοι από τις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργεί η νησιωτικότητα. Οι φοιτητές και φοιτήτριες του LivingLabανέπτυξαν τέσσερεις επιχειρηματικές ιδέες που αφορούσαν στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας των επισκεπτών στη Σχοινούσα, μέσω της διαμόρφωσης διαδρομών σε συνδυασμό με τεχνικές gamification, την αναβάθμιση της προβολής του νησιού μέσω του σχεδιασμού εξειδικευμένης ιστοσελίδας, στη δημιουργία αθλητικών πακέτων διακοπών σε συνδυασμό με τη διοργάνωση ετήσιων αγώνων motocrossκαι τέλος στη δημιουργία μπύρας με εκχύλισμα φάβας, το κύριο παραδοσιακό προϊόν της Σχοινούσας. Οι επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάστηκαν την τελευταία ημέρα του εργαστηρίου σε επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Πέραν των διαλέξεων πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για παρουσιάσεις απο την εταιρεία PPPLearn, παιχνίδια ενίσχυσης της ομαδικότητας, αθλητικές δραστηριότητες αλλά και η δράση συλλογικής κουζίνας, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη.