6.9.2018 11:59

Χωρίς καθηγητές θα γίνει στην Αιγνούσα ο Αγιασμός

ΦΩΤΟ: Μαρία Ντινιακουδάκη.

Χωρίς καθηγητές θα γίνει στην Αιγνούσα ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. Από τα 13 κενά της Β' Χίου (Ψαρά και Οινούσσες) καλύφθηκαν με αναπληρωτές μόνο 2, ενώ δεν υπάρχουν καθηγητές για τις βασικές ειδικότητες φιλολόγων, μαθητικών κ.α.

"...Πιο τραγικά είναι τα πράγματα σε Οινούσσες και Ψαρά όπου από τα 13 δηλωθέντα κενά καλύφθηκαν μόνο τα 2. Μεταξύ των 11 κενών που δεν καλύφθηκαν, τα 4 είναι κενά φιλολόγων, τα 2 μαθηματικών και το 1 φυσικής, γεγονός που καθιστά αδύνατη την λειτουργία των τριών μικρών σχολικών μονάδων.
Η μη δήλωση όλων των κενών στο σύστημα έχει και μία άλλη πολύ σοβαρή παράμετρο, την «ανθρώπινη». Οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας, αυτοί που έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των περικοπών τις σχολικές μονάδες είναι πρωτίστως άνθρωποι.

Σήμερα πολλοί από αυτούς είτε δεν είδαν το όνομά τους στη σχετική απόφαση είτε προσελήφθησαν σε μια άλλη περιοχή και αυτό με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Χαρακτηριστική περίπτωση μαθηματικός, μητέρα τριών παιδιών που φοιτούν σε τάξη του δημοτικού, μόνιμος κάτοικος Ψαρών, υποχρεώνεται να μετοικήσει σε νησί της Δ΄ Δωδεκανήσου τη στιγμή που υφίσταται κενό της ειδικότητάς της στο Γυμνάσιο ΛΤ Ψαρών", αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εκπαιδευτική πύλη ενημέρωσης alphavita.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ