15.5.2013 15:17

Κατακρεούργησε 11χρονο και συμμετείχε στις έρευνες σαν να μην τρέχει τίποτα! (ΦΩΤΟ)

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Με ανοιχτό το στόμα άφησε τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ο νεαρός Ολλανδός ανιματέρ, ομολογώντας με πρωτοφανή κυνισμό και απάθεια ότι, αφού κατάφερε 20 μαχαιριές στο σώμα του 11χρονου αγοριού, επέστρεψε στον χώρο του ξενοδοχείου και συνέχισε να διασκεδάζει άλλα παιδιά!

Μάλιστα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν άρχισε η κινητοποίηση για την αναζήτηση του μικρού Ρώσου, συμμετείχε και ο ίδιος με τη σιγουριά ότι είχε σκοτώσει το ανήλικο θύμα του και δεν κινδύνευε να εντοπιστεί!

Στην πραγματικότητα, αυτό που ήθελε ο αδίστακτος παρ’ ολίγον δολοφόνος ήταν να βρει ευκαιρία να κρύψει έξω από το ξενοδοχείο τον φορητό υπολογιστή και το κινητό που είχε κλέψει από το άτυχο αγόρι! Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν ενώ προσπαθούσε να πηδήσει το φράχτη του ξενοδοχείου και τον συνέλαβαν ως ύποπτο περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Τα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν στο σακίδιό του, οπότε συνελήφθη αμέσως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 20χρονος Ολλανδός είχε την ψυχραιμία να πάει στο χώρο των εκδηλώσεων με το ματωμένο μαχαίρι και να το πλύνει, ώστε να μην βρεθούν ίχνη από το αίμα του παιδιού! Στη συνέχεια, υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο που το είχε κρύψει, όπου και βρέθηκε. Ο αλλοδαπός έκανε επί δυο συνεχή καλοκαίρια διακοπές στην περιοχή Ανισαράς της Χερσονήσου και πριν από λίγες ημέρες ζήτησε δουλειά από τον προϊστάμενο ανιματέρ του ξενοδοχείου. Εκείνος δέχθηκε να τον δοκιμάσει και ξεκίνησε μόλις την περασμένη Παρασκευή!

Όπως παραδέχθηκε ψυχρά στους αστυνομικούς ο Ολλανδός, έκλεψε το laptop και το κινητό από τον ανήλικο Ρώσο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Εκείνος, όμως, τον αντιλήφθηκε και του ζητούσε επίμονα να τα επιστρέψει. Η επιμονή του μικρού -είπε ο δράστης- τον… εκνεύρισε κι έτσι τον παρέσυρε στον χώρο στάθμευσης απέναντι από το ξενοδοχείο, δήθεν για να του επιστρέψει τα κλοπιμαία! Μόλις έφτασαν, όμως, άρχισε να τον χτυπά με μαχαίρι για να του κλείσει το στόμα και, όταν τον είδε να σωριάζεται αιμόφυρτος, τον εγκατέλειψε αβοήθητο!

Το 11χρονο αγόρι, που είναι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, είχε έρθει στις 5 Μαΐου στην Κρήτη για διακοπές μόνο με τη μητέρα του και θα επέστρεφε στη Ρωσία στις 18 του μήνα. Ο μικρός στάθηκε τυχερός, γιατί οι μαχαιριές που δέχθηκε στο θώρακα, την πλάτη και το αριστερό χέρι δεν έπληξαν κάποιο από τα ζωτικά όργανά του. Έτσι, γλίτωσε το θάνατο από αιμορραγία, καθώς έμεινε γύρω στις τρεις ώρες αιμόφυρτος στο παρκινγκ, ώσπου να βρεθεί.

Ωστόσο, φέρει ένα τραύμα στο νωτιαίο μυελό και αυτό έκανε τους γιατρούς στο «Βενιζέλειο» νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε αρχικά, να ζητήσουν αερογέφυρα ζωής για την διακομιδή του με αεροσκάφος C-130 στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα όπου αυτή την ώρα υποβάλλεται σε απεικονιστικές εξετάσεις.

Στο νοσοκομείο Παίδων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι, συμπαραστεκόμενος στην οικογένεια του 11χρονου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ