25.11.2015 11:33

Κάνουν το παράνομο… νόμιμο;

ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Μ. ΒΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Κάθε άλλο παρά εφαρμόσιμη αποδεικνύεται εν τέλει η πρόταση του Δημάρχου Μ. Βουρνού για αξιοποίηση του χώρου στο ΝΟΧ για στάθμευση οχημάτων, ως αντιστάθμισμα στο κλείσιμο της Σούδας.

Τόσο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου όσο και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου αναγνωρίζουν την ύπαρξη δυσκολιών και ζητημάτων νομιμότητας μίας τέτοιας ενέργειας, αφού οι δικαστικές διαμάχες ετών με κατοίκους της περιοχής, για το αν ο χώρος αποτελεί προϊόν παράνομου μπαζώματος,

Επιχειρεί τη νομιμοποίηση

Το γενικότερο ενδιαφέρον της Λιμενικής Επιτροπής να συμπεριλάβει στον σχεδιασμό της, όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία που μπορεί να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο μίας συνολικότερης διαχείρισης του κεντρικού λιμένα φέρνει νέα δομένα.

Σύμφωνα με τον Μ. Μπελέγρη τα μη νόμιμα ή τα αμφιλεγόμενα σημεία θα συμπεριληφθούν στο Master Plan ως υφιστάμενοι χώροι, γεγονός που αργότερα θα επιτρέψει τη νομιμοποιήσή τους μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

«Μέχρι το τέλος Μαρτίου το Master Plan θα είναι έτοιμο για αδειοδότηση. Εκεί θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι πάντως μόνο ο χώρος στάθμευσης στο ΝΟΧ, που όντως υπάρχει νομική διένεξη. Υπάρχουν δεκάδες άλλα σημεία εντός κι εκτός λιμένα που πρέπει να δούμε τι θα απογίνουν καθώς είναι δεδομένο ότι εγείρονται ζητήματα νομιμότητας», ανέφερε ο κ. Μπελέγρης.

«Δεν μας ανήκει, ας κάνουν ότι θέλουν»

Να ξεκαθαρίσει ότι ο Ναυτικός Όμιλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οποιοδήποτε σχεδιασμό θέλησε ο πρόεδρος του ΝΟΧ Α. Μελέκος που ερωτώμενος από τον «π» για την αξιοποίηση του χώρου για στάθμευση σημείωσε:

«Ο χώρος δεν μας ανήκει. Ότι έχει γίνει έξω από το κτίριο του ΝΟΧ δεν μας αφορά. Γεγονός όμως είναι ότι οι νομικές διενέξεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια κινήσεων», ανέφερε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ