19.3.2018 11:43

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Βίκυ, αλλά και τις πυρκαγιές ανά την ελληνική επικράτεια το Σαββατοκύριακο.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Πυροσβεστική Χίου, προκειμένου να αποφευχθεί το οποιοδήποτε δυσάρεστο γεγονός για το νησί μας. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες συνδυαστικά με τους ισχυρούς ανέμους των ημερών, καθιστούν ευνοϊκές τις αγροτοδασικές πυρκαγιές. Σε άλλη περίπτωση η Υπηρεσία δεν θα διστάσει να δώσει πρόστιμα και να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις.

«Οι πολίτες να αποφεύγουν την εκτέλεση αγροτικών εργασιών με τη χρήση φωτιάς, όπως καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και κλαδεύσεων, σε περιοχές υψηλού κινδύνου  με άφθονη χαμηλή και υψηλή βλάστηση, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες όπου ευνοείται η εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα τα οριζόμενα του κώδικα ορθής γεωργικής πρακτικής και των κείμενων πυροσβεστικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόκληση πυρκαγιάς που, είτε προκαλείται από πρόθεση, είτε από αμέλεια, αποτελεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες (εκτός αντιπυρικής περιόδου), εφόσον από αυτή μπορεί να προκύψει κίνδυνος επέκτασης και πρόκλησης κοινού κινδύνου κατά ξένης περιουσίας ή/και κίνδυνος κατά ζωής ανθρώπου. 

Επιπροσθέτως, είναι δυνατόν να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία», αναφέρει η Υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ