14.5.2015 11:58

«Ή το ολοκληρώνετε φέτος ή το πληρώνετε»

ΒΑΣΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Θετική όπως όλα δείχνουν είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου στο αίτημα του Δήμου να τροποποιήσει τη μελέτη για την ανάπλαση του νεοκλασσικού της Απλωταριάς και να επαναδημοπρατήσει το έργο μέσα στο Καλοκαίρι.

Όπως σημείωσε ο προϊστάμενος της Αρχής στον «π» Γ. Πλακωτάρης η υπηρεσία δεν θα φέρει καμία αντίρρηση ως προς το αίτημα του Δήμου αρκεί η τροποποίηση να ακολουθεί πιστά τα προαπαιτούμενα του ΕΣΠΑ αλλά και να μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου οπότε και τελειώνει η παρούσα προγραμματική περίοδος που ξεκίνησε από το 2007.

«Εμείς θέτουμε τα όρια και τις απαιτήσεις που πρέπει να περιλαμβάνονται στην τροποποιημένη μελέτη για την ανάπλαση του νεοκλασσικού. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, και αυτό είναι το πιο βασικό, ότι οι οποιεσδήποτε εργασίες θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε ο κ. Πλακωτάρης.

Ο κίνδυνος

Η θετική πάντως στάση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ενέχει ακόμη έναν κίνδυνο για τον Δήμο. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση και το έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, τότε ο Δήμος θα πρέπει να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει με δικούς του πόρους τη συνέχιση των εργασιών.

«Αν ο Δήμος θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει τότε εμείς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Πλακωτάρης.

Ανοιχτό πάντως συνεχίζει να παραμένει και το ζήτημα της καταβολής της ρήτρας που θα θέσει ο εργολάβος της υφιστάμενης εργολαβίας χωρίς μέχρι στιγμής να έχει απαντηθεί από κανέναν αρμόδιο σε τι ποσό ορίζεται η απαίτηση του αναδόχου μετά την αίτηση διακοπής εργασιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ