22.5.2013 15:24

Ή καθαρίζεις ή το πληρώνεις

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ

Θετικά είναι τα πρώτα δείγματα από την  ενημερωτική «εκστρατεία» που έχει ξεκινήσει η Αθ. Θλιβίτη με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον καθαρισμό των ιδιωτικών αγροτεμαχίων από τα ξερά χόρτα προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών.
«Υπάρχει νομοθεσία σχετική με το θέμα. Κάθε ιδιώτης είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει το χωράφι του αλλιώς ο δήμος θα το καθαρίσει και θα του στείλει τον λογαριασμό μέσω του δημόσιου ταμείου» εξηγεί τα της διαδικασίας η αντιδήμαρχος Ιωνίας.

Οι πρώτες κρούσεις

Από τις 4 του Απρίλη ενημερώθηκαν όλα τα χωριά και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη η δεύτερη φάση με αποστολή εγγράφων στους ιδιοκτήτες για τον καθαρισμό των αγροτεμαχίων τους. Ο πρόεδρος της κοινότητας διανέμει τα έγγραφα και παίρνει αποδεικτικό παράδοσης από τη Δημοτική Αστυνομία. Από την παραλαβή του εγγράφου ο κάθε ιδιώτης έχει υποχρέωση μέσα σε 15 μέρες να καθαρίσει το χωράφι του. Αν δεν το κάνει θα αναλάβει ο δήμος στέλνοντας του όμως τον λογαριασμό που υπολογίζεται περίπου στα 5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Και πόρτα- πόρτα

Προσπαθώντας να επικοινωνήσει με τον κόσμο την αναγκαιότητα να μην υπάρχουν ακαθάριστες εκτάσεις που λειτουργούν ως πυριτιδαποθήκες σε περίπτωση πυρκαγιάς η Αθ. Θλιβίτη μαζί με εκπροσώπους από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τη Μητρόπολη και Εθελοντές κάθε Κυριακή βρίσκονται και σε ένα δημοτικό διαμέρισμα όπου ενημερώνουν για θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.
«Είναι πολύ θετικά τα πρώτα δείγματα και υπάρχει ενδιαφέρον. Ο κόσμος ρωτά και αρχίζει να ευαισθητοποιείται κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό», σχολιάζει η κ. Θλιβίτη. Να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα Καρδάμυλα αυτή την Κυριακή θα είναι στην Αμανή και θα ακολουθήσουν τα Καμπόχωρα και τα Μαστιχοχώρια με τελευταία την Ιωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ