15.5.2015 22:35

Χάπια αντικαθιστούν σταδιακά τις χημειοθεραπείες! [ΒΙΝΤΕΟ]

250 ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΧΑΝΔΡΗΣ

«Σας ζηλεύω, γιατί η ογκολογία καλπάζει». Η επισήμανση της Παθολόγου του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου στον Ν. Αλεβιζόπουλο, πρώτο εισηγητή του 3ου Επιστημονικού Forum  με θέμα «Τα νέα φάρμακα στην ογκολογία: από την έρευνα στην πράξη» που άρχισε σήμερα το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ στο ξενοδοχείο «Χανδρής» στη Χίο, πιστοποιεί κάτι που ήταν τρελό όνειρο πριν από λίγα χρόνια. Η επιστήμη καταπολεμά αποτελεσματικά τον καρκίνο και φαίνεται δυνατό σε  μερικές δεκαετίες να έχει μετατραπεί σε χρόνια και   ολοκληρωτικά αντιμετωπίσιμη ασθένεια.

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα, που ανακοινώθηκαν στην πρώτη συνεδρία της διημερίδας, είναι η επίσημη πλέον σταδιακή αντικατάσταση των χημειοθεραπειών με χάπια απόλυτα ατομικής ειδικής στοχευμένης δράσης. Η αγωγή είναι ανώδυνη, δεν έχει τις επιπτώσεις της χημειοθεραπείας και  μπορεί να εφαρμόζεται στο σπίτι. Τα φάρμακα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, όχι όμως και η ειδική μοριακή βιολογική εξέταση, που είναι ακόμη ακριβή.Στο συνέδριο συμμετέχουν 250 ογκολόγοι και γιατροί ειδικοτήτων από την Ελλάδα, την Ιταλία και το Βέλγιο, με την αιγίδα της   Εταιρείας Μελέτης Νέων Φαρμάκων στην Ογκολογία και διοργανώνεται από το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δ/ντής της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Γεώργιος Κουμάκης, ο οποίος κατάγεται από τους Ολύμπους.

Μιλώντας στην κάμερα του «π» ο Γ. Κουμάκης αναλύει τις ενότητες  του συνεδρίου και τονίζει ότι οι  Χιώτες γιατροί έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να  εξοικειωθούν  με τα νέα ογκολογικά φάρμακα,  να συνεργασθούν με τους ογκολόγους και να ανταλλάξουν απόψεις που θα ωφελήσουν τους ασθενείς και κατ’ επέκταση τους ίδιους ως συνειδητούς επαγγελματίες.

Ο δρ. Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος μας παρουσιάζει  τα νέα φάρμακα στην ογκολογία, αναφέρει τι πρέπει να γνωρίζουν οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων και αναλύει το μηχανισμό δράσης τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις των νέων σκευασμάτων

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ