21.5.2013 9:05

Γκάζι σούζα και πρόστιμο

ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΕΛΑ ΓΚΑΖΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Είναι χαρακτηριστικό της στασιμότητας και της νοοτροπίας μας το πώς ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια ζητήματα κάθε εποχή. Δεν πρόλαβε να ανέβει η θερμοκρασία, να «μυρίσει» καλοκαίρι και ξεχύθηκαν στους δρόμους τα δίκυκλα με αναβάτες κυρίως ανήλικους οι οποίοι επιδίδονται στα γνωστά σουλάτσα με τα μηχανάκια πάνω κάτω χωρίς εξατμίσεις, πινακίδες, διπλώματα κ.λπ. καθιστώντας ειδικά την παραλία περιοχή για γερά νεύρα.
Το Λιμεναρχείο ωστόσο δείχνει να βρίσκεται μόνο του στον αγώνα κατά των ανεγκέφαλων. Η οργανωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος από φορείς που έχουν αρμοδιότητα και λόγο όπως η Αστυνομία, ο Δήμος, η Περιφέρεια και το Λιμενικό Ταμείο έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, καθώς κυριαρχεί η αντίληψη ότι η προκυμαία είναι υπόθεση μόνο του Γ. Σκανδάλη… 

Η Κυριακή του θορύβου

Οι καφετέριες από το πρωί της Κυριακής μέχρι και το βράδυ ήταν γεμάτες κόσμο. Ο καιρός ευνοούσε την καλή παρέα, την ξεκούραση και ηρεμία με θέα το λιμάνι. Η ηρεμία όμως σίγουρα δεν είναι λέξη που συνάδει με το λιμάνι μας και κυρίως με τη συνήθεια νεαρών Χιωτών, να βγάζουν τα εξατμίσεις από τα μηχανάκια τους και να ανεβοκατεβαίνουν στην παραλία κάθε λίγο και λιγάκι.
Το φαινόμενο απασχόλησε για ακόμη μια φορά τους θαμώνες των καφετεριών, που σχολίασαν την έλλειψη ελέγχου.
 

Δε λείπει ο έλεγχος

Ο έλεγχος, όπως διαπιστώθηκε μετά από συνομιλία του “π” με τον Λιμενάρχη Γ. Σκλανδάλη, δεν είναι αυτός που λείπει. Ειδικά στην παραλία οι έλεγχοι είναι συνεχείς από λιμενικούς με πολιτικά.
Τέσσερις κατασχέσεις δικύκλων πραγματοποιήθηκαν μόνο την Κυριακή από το Λιμεναρχείο, όταν μετά από πολλαπλάσιους ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί τους στερούνταν βασικών εγγράφων. «Έξω από το Λιμεναρχείο υπάρχουν πάνω από δέκα μηχανάκια που έχουμε κατασχέσει, χώρια αυτά στα οποία έχουν επιβληθεί απλά πρόστιμα» σημείωσε ο Λιμενάρχης Γ. Σκανδάλης στον «π».
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται με τα σημερινά δεδομένα είναι δυσβάστακτα για τις οικογένειες που παρόλα αυτά επιτρέπουν στα «καμάρια» τους να κυκλοφορούν χωρίς εξατμίσεις ακόμη και χωρίς πινακίδες.
«600 ευρώ είναι μόνο το πρόστιμο για  εξάτμιση μειούμενο στα μισά αν πληρωθεί μέσα σε δέκα μέρες», υποστηρίζει ο κ. Σκανδάλης, όμως ούτε ο ίδιος δείχνει σίγουρος για το αποτέλεσμα της αυστηρής αστυνόμευσης της προκυμαίας καθώς τα περιστατικά βαίνουν αυξανόμενα καθώς περνούν οι μέρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ