16.5.2013 16:40

Φαγώνονται…

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΙΘΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ», ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή, που ο πρόεδρος του Αγροτικού  συλλόγου αλιέων  «Ο Άγιος Νικόλαος» Σταμάτης Ζαννίκος μας είχε δώσει την είδηση της αναγκαστικής συνένωσης των τριών συλλόγων και μας είχε πει ότι επουδενί δεν επρόκειτο να δεχθεί μια τέτοια συμβίωση, με αντίπαλους «συναδέλφους», που λόγω του επαγγελματικού ανταγωνισμού  έχουν αντιδικήσει πολλές φορές μεταξύ τους.

Τώρα ο ίδιος απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου του Λιθίου «Αληθής Λιμήν» Μιχάλη Κοντούδη, που στο φύλλο της περασμένης Πέμπτης υποστήριξε ότι η έδρα του ενιαίου συλλόγου θα είναι το Λιθί, στην ουσία επιβεβαιώνει τόσο την είδηση ότι η αναγκαστική συγχώνευση είναι επιβεβλημένη, όσο και τη φαγωμάρα τους. Οι διαφορές τους είναι τόσο μεγάλες και βαθειά ριζωμένες μέσα τους, που δεν υπάρχει  θέληση να τα βρουν μεταξύ τους και βέβαια δεν πρόκειται να συμφωνήσουν ούτε για τη συγχώνευση, ούτε για τον ορισμό της έδρας. Δηλαδή η φαγωμάρα θα συνεχιστεί. Ειρήνη ημίν, παιδιά.

Η επιστολή

«Ο Αγροτικός Σύλλογος μας με κλαδικό αντικείμενο την αλιεία και την επωνυμία «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»  με έδρα τον Βροντάδο του Δήμου Χίου
αναγνωρίστηκε το 2005,απαριθμεί πέραν των 300 μελών και αποτελεί αριθμητικά τον μεγαλύτερο Αλιευτικό Σύλλογο στο νησί ,εν αντιθέσει με τα γραφόμενα σας. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι 90 επαγγελματίες αλιείς του πρώην Συλλόγου "Αληθής Λιμήν" σε καμία περίπτωση δεν είναι περισσότεροι  όπως αναφέρατε, ενώ ουδέποτε υπήρξε επιλογή έδρας ενιαίου Αλιευτικού Συνεταιρισμού απο το Υπουργείο Ανάπτυξης με αριθμητικά κριτήρια, αφού αν είχε πραγματοποιηθεί τέτοια επιλογή με αυτά τα κριτήρια η έδρα θα ήταν ο Βροντάδος.
Με ενέργειες του πληρεξούσιου δικηγόρου μας Γιώργου Σαραντινούδη,ο Σύλλογος μας έχει προχωρήσει στις αναγκαίες καταστατικές αλλαγές δυνάμει του άρθρου 17 του Νόμου 4015/21.9.2011 και οι οποίες εγκρίθηκαν τόσο απο την Γενική μας Συνέλευση, όσο και απο το Πρωτοδικείο Χίου, λειτουργεί νόμιμα εναρμονισμένος στις διατάξεις του νόμου και επ’ ουδενί έχει υπάρξει διάλυση του Συλλόγου όπως αναφέρατε. Η συνένωση των τριών Συλλόγων είναι μεν επιβεβλημένη βάσει των διατάξεων του νόμου, εκκρεμεί η έκδοση δικαστικής απόφασης επι της υπόθεσης, όμως ουδέποτε υπήρξαν επαφές για συγχώνευση και μάλιστα με έδρα το Λιθί.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ