22.8.2018 18:09

Εξελίξεις στην Ένωση Γονέων με φόντο το μεταναστευτικό

Το μοναδικό μέλος που έμεινε μετά τις παραιτήσεις ζητά τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από τη Δικαιοσύνη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Ένωσης Γονέων μετά τη μαζική παραίτηση της διοίκησης – πλην του αντιπροέδρου- με φόντο τη λειτουργία εκπαιδευτικών δομών για προσφυγόπουλα σε σχολεία της Χίου από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Με έγγραφό του προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ν. Νικολαϊδης ζητά τον ορισμό προσωρινής διοίκησης με σκοπό την ανάληψη γενικής εξουσίας διαχείρισης και διοίκησης των υποθέσεων του Σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό καθώς και την υλοποίηση – τακτοποίηση τω εκκρεμών αποφάσεων που έλαβαν οι Γενικές Συνελεύσεις της Ένωσης Γονέων μέχρι και σήμερα.

Το αιτιολογικό

Με το έγγραφό του ο κ. Νικολαϊδης σημειώνει ότι σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (άρθρο 69) αν λείπουν πρόσωπα που απαιτούνται για τη διοίκηση του νομικού προσώπου τότε το Μονομελές Πρωτοδικείο διορίζει διοίκηση ύστερα από αίτηση όποιου έχει έννομο συμφέρον.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, η έλλειψη μπορεί να οφείλεται σε οποιοδήποτε λόγο πραγματικό ή νομικό όπως η παραίτηση των μελών του Δ.Σ..

«Μετά την παραίτηση της  7ης Αυγούστου είναι πλέον δεδομένη η έλλειψη διοίκησης του σωματείου. Για να οδηγηθεί το σωματείο σε εκλογές ανάδειξης τακτικής διοίκησης πρέπει αυτές να προκηρυχθούν από την προσωρινή διοίκηση που θα διορισθεί από το Δικαστήριο, κάτι που δεν γίνεται από το παραιτηθέν Δ.Σ., αφού δεν υφίσταται πλέον ως συλλογικό όργανο», αναφέρει ο κ. Νικολαϊδης προτείνοντας ως μέλη της προσωρινής διοίκησης τους Ν. Νικολαϊδη, Α. Καλαφάτη, Γ. Ζαϊμη, Μ. Πουλάδα, Γ. Γιαννά, Μ. Φύκαρη και Δ. Γκιάλη.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ