4.1.2016 9:12

Έτοιμοι στα νότια, καθυστέρηση στα βόρεια για τα υδροπλάνα

10 ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ να προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση και λειτουργία των πρώτων 10 υδατοδρομίων στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, οπότε οι νησιώτες, αλλά και οι τουρίστες, θα επωφεληθούν άμεσα των πλεονεκτημάτων που αυτά προσφέρουν.

Μέχρι το Μάρτιο, το Ιόνιο που διαθέτει τις πλέον ώριμες εγκαταστάσεις για τη λειτουργία των υδροπλάνων θα δει τις πρώτες πτήσεις να συνδέουν την Κέρκυρα με τους Παξούς, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο, ενώ αμέσως μετά σειρά θα πάρουν οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. Αντίθετα, το βόρειο Αιγαίο πασχίζει μέσα από τεράστιες καθυστερήσεις να καταφέρει να ολοκληρώσει τους φακέλους που θα λάβουν την τελική άδεια του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου σταδιακά να ξεκινήσουν και στην περιοχή μας οι πρώτες πτήσεις.

 

Η Περιφέρεια ανέλαβε τις μελέτες

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο Νότιο Αιγαίου, η Περιφέρεια ανέλαβε να το κόστος αδειοδότησης των 24 υδατοδρομίων που θα γίνουν στα νησιά, αντίθετα από τη διαδικασία που ξεκίνησε στο Βόρειο Αιγαίο, με τη διαδικασία να βαραίνει τα Λιμενικά Ταμεία. Ήδη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε 5 προγραμματικές συμβάσεις με τα αντίστοιχα Λιμενικά Ταμεία για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των πρώτων υδατοδρομίων σε Λέρο, Κάλυμνο, Νάξο, Αμοργό και Μήλο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το θέμα στη Χίο βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, είναι πέραν των άλλων δεδομένο ότι το 2016 δεν πρόκειται να λειτουργήσει υδατοδρόμιο στο νησί ή σε Οινούσσες και Ψαρά.  Το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Χίου που έχει αναλάβει τη διαδικασία ναι μεν εκφράζεται με θετικό τρόπο, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι διαθέσεις προσκρούουν επί του παρόντος στην προτεραιότητα που έχει δοθεί στο σχέδιο ανάπτυξης του κεντρικού λιμένα, μέσα από το οποίο πιθανά θα προσδιοριστεί και το ενδεχόμενο λειτουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της Χίου.

Πάντως για το 2016... έχουμε να περιμένουμε.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ