2.12.2020 10:32

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΠΟΑμεΑΒΑ

Η ΠΟΑμεΑΒΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της και ενόψει της 3ης Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμιας ημέρας ΑμεΑ, προγραμματίζει την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με τα τμήματα αιμοδοσίας των Γενικών Νοσοκομείων Λέσβου, Χίου και Σάμου. 

Η δράση αυτή πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια από την ΠΟΑμεΑΒΑ στα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στα νοσοκομεία των οποίων λειτουργούν μονάδες αιμοδοσίας και πάντα σε συνεργασία με τους κατά τόπους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, ανταποκρινόμενη στη ανάγκη για επάρκεια αίματος που είναι πολύτιμο αγαθό για τη διατήρηση της ζωής κάθε ανθρώπου .

Η ετήσια εθελοντική αιμοδοσία 2020 της ΠΟΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ. Χίου και ώρα από 9.00π.μ έως 1.30μ.μ.

Επειδή λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό, η δυνατότητα προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών θα είναι περιορισμένη, γι' αυτό το λόγο εναλλακτικά η Τράπεζα αίματος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου, θα δέχεται την προσφορά αίματος μέχρι 31/12/20, στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου.

Καλούνται όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα, να προσέλθουν την Πέμπτη στο ΟΜΗΡΕΙΟ ή καθ΄ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο και να προσφέρουν λίγο χρόνο από την ζωή τους, στους χιλιάδες άλλους που η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από αυτό.

Επισημαίνεται ότι κατά την αιμοδοσία, θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, όπως ορίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ