13.3.2018 10:20

Εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων σχολείων: Ζητάμε την επαναπρόσληψη μας

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν μέσω ανακοίνωσής τους οι εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων των Σχολείων της Χίου, με αφορμή την πρόσφατη απόλυση τους, και ζητούν τουλάχιστον την επέκταση της σύμβασης τους μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

«Οι εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων στα Σχολεία της Χίου αγωνιζόμαστε για να έχουμε αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Εργαζόμαστε στα Σχολεία των παιδιών μας, αυτά που χρόνο με το χρόνο υποστελεχώνονται ή γεμίζουν με νέους δασκάλους, επίσης ελαστικά εργαζόμενους, που ζουν στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το εργασιακό και  οικογενειακό τους μέλλον.

Η απόλυσή μας τον Μάρτιο δημιουργεί μέσα στο σχολείο εντατικότερους ρυθμούς με πρόσθετα βάρη για τους εκπαιδευτικούς, που γίνεται σε βάρος του παιδαγωγικού τους έργου.

Ξέρουμε από τη μικρή μας εμπειρία ότι βοηθάμε στην αντιμετώπιση μιας σειράς πρακτικών – ουσιαστικών ζητημάτων στο χώρο του σχολείου (γραμματειακή υποστήριξη, διοικητικό και γραφειοκρατικό έργο κ.α.). Αυτό αποδείχθηκε και από την επιστολή των Διευθυντών των σχολικών μονάδων όσο και από την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Συντονίζουμε τα βήματά μας με τους συναδέλφους στα άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Ο οργανωμένος, συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας ενάντια σ αυτούς που μας έχουν καταδικάσει σε μισή ζωή είναι ο δρόμος που χρειάζεται να βρεθούμε όλοι μας!

Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο:

  • Ζητάμε το ελάχιστο από τον ΟΑΕΔ και την Κυβέρνηση: τη συνέχιση της λειτουργίας του θεσμού και την επέκταση της σύμβασής μας έως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Επίδομα ανεργίας μετά το πέρας της σύμβασης.
  • Επαναπρόσληψή μας, μέσω της κάλυψης με μόνιμο προσωπικό των θέσεων αυτών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνική ασφάλιση. Κατάργηση των ελαστικών προγραμμάτων υποαπασχόλησης, ανασφάλειας και μισοανεργίας (5μηνα, 8μηνα).

Την επέκταση αυτών των προσλήψεων για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και νηπιαγωγεία.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της κοινωφελούς και άλλων προγραμμάτων, αυτούς με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης  και τους ανέργους για το βασικό μας δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά με βάση τις σύγχρονες  ανάγκες της κοινωνίας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ