19.3.2015 14:53

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τον σχολικό εκφοβισμό [BINTEO]

Την άμεση επιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Παράλληλα η Βουλή, όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα αναλάβει πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί μία ευρύτερη συζήτηση για το ίδιο ζήτημα.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει την καταγραφή περιστατικών σχολικού εκφοβισμού και θα ενισχύσει τις δομές αγωγής υγείας για να μπορούν να επεμβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες, ενώ η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών θα γίνει μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Προτεραιότητα είναι να υποστηρίζονται οι σχολικές μονάδες από ψυχολόγο, με στόχο τα ίδια τα παιδιά να είναι σε θέση να πάρουν έγκαιρα την κατάσταση στα χέρια τους όταν πέφτουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά.

Ο κ. Κουράκης ανέφερε πως διαπιστώθηκε ότι στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία είναι μειωμένα τα περιστατικά εκφοβισμού και γι’ αυτό θα ενισχυθούν τα προγράμματα αισθητικής αγωγής και καλλιτεχνικά.

Η Πρόεδρος της Βουλής σε σύντομη παρέμβασή της υπενθύμισε ότι η βουλευτής της ΝΔ 'Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καταθέσει αναφορά για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και τις κακές συνθήκες φοίτησης, τονίζοντας ότι την αναφορά είχε προσυπογράψει και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ