30.4.2018 9:14

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με   την πρακτική άσκηση των μαθητών του ΟΑΕΔ και παράλληλη παρουσίαση δεξιοτήτων από μαθητές-καθηγητές των ειδικοτήτων της Σχολής ΟΑΕΔ   θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σχολής

Ο ΟΑΕΔ δραστηριοποιείται στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από το 1952, εφαρμόζοντας το δυικό σύστημα της Μαθητείας. Σήμερα ο Οργανισμός λειτουργεί 51 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας πανελλαδικά.

 Η Μαθητεία συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στο χώρο του σχολείου με την πρακτική άσκηση των μαθητών στο χώρο της επιχείρησης.

 Η φοίτηση στις ΕΠΑ.Σ διαρκεί 2 σχολικά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές το πρωί πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (6 ώρες την ημέρα) ενώ παράλληλα το απόγευμα  παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στην ειδικότητα  που φοιτούν στο σχολείο.

 Κατά το επόμενο σχ. έτος 2018-19 στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Χίου έχουν προταθεί να   λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες

Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ.

Υπάλληλοι Διοικητικών Καθηκόντων.

Μαγειρικής Τέχνης.

Τεχνίτες Μηχανών & Συστημάτων Αυ/του

Τεχνίτες Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σας σχετικά με τους όρους υλοποίησης της Πρακτικής Άσκησης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr- ΕΠΑΣ Μαθητείας) και το portal της Μαθητείας ΟΑΕΔ  mathitia.oaed.gr.

 Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στη Μαθητεία ΟΑΕΔ, με την προσφορά θέσης/εων πρακτικής άσκησης εκ μέρους της επιχείρησή σας ή του φορέα σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον κ Γ. ΚΛΑΔΙΑ στο τηλ. 2271043260 ή να στείλετε e-mail στο epas.hios@oaed.gr .

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ