13.7.2016 16:05

Εκπτώσεις υπάρχουν, λεφτά και κάρτες δεν υπάρχουν…

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Οι θερινές εκπτώσεις άρχισαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα λήξουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου, αλλά ο κόσμος ψάχνεται ακόμη και μάλλον περιμένει να  κάνει και αυτές ακόμη τις πολύ μειωμένες αγορές του  προς το τέλος της σεζόν των εκπτώσεων, όπως γίνεται συνήθως, όταν τα καταστήματα αναγκάζονται να ρίξουν κι’ άλλο τις τιμές τους για να μην τους μείνουν απούλητα stock εμπορεύματα.                                                         Καλύτερα κινούνται τα νεανικά είδη, αφού οι οικογένειες προσπαθούν τουλάχιστον να μην στερούν τα απαραίτητα από τα παιδιά τους.

Φάρος οι πιστωτικές 

Οι επαγγελματίες στηρίζουν τις ελπίδες τους στην χρήση των πιστωτικών καρτών και προτρέπουν τους καταναλωτές  να τις αξιοποιήσουν για να  εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που αναμφίβολα θα υπάρξουν, κάνοντας φθηνές αγορές.

«Ο κόσμος ψάχνεται και περιμένει μεγαλύτερα ποσοστά έκπτωσης.  Πολύ περισσότερο κινούνται τα νεανικά, κι’ αυτό είναι διαπίστωση από υπάλληλους άλλων καταστημάτων», δηλώνει εκπρόσωπος εταιρείας καταστημάτων αλυσίδας.               Στο αργότερα και φθηνότερα δηλαδή εναπόκειται η ελπίδα…

Φιλότιμες προσπάθειες…

Το κατάστημα «νεωτερισμών»  Μαρή λειτουργεί στην  Απλωταριά από το  1956 και από το 2009 το έχει αναλάβει η τρίτη γενιά. Δύσκολοι περίοδοι υπήρχαν πάντα κατά διαστήματα, αλλά η σημερινή κρίση είναι ανεπανάληπτη.

«Οι εκπτώσεις είναι πολύ καλές, τα καταστήματα κάνουν φιλότιμες προσπάθειες, αλλά ο κόσμος  δεν έχει ρευστό, δεν έχει χρήματα να διαθέσει, δεν κινείται η αγορά» τονίζει η Δέσποινα Μαρή.                                                                                                                                            

Λεφτά στην τσέπη

«Από τον άφραγκο τι περιμένουν, να μοιράσει χρήματα στην αγορά; Περιμένει τις εκπτώσεις αυτός που δεν έχει να ζήσει; Λεφτά στην τσέπη του περιμένει», λέει ο  Χρήστος Οικονόμου.                                                                                                                                             «Κόβονται οι συντάξεις, οι επικουρικές, αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι, το Φ.Π.Α, τι να περιμένουμε. Αν δεν ανατραπεί αυτή η κατάσταση καλό δεν θα δούμε», προσθέτει.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ