27.4.2018 11:27

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +

Στο Moers της Γερμανίας ταξίδεψαν οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Χίου, Αντωνόγλου Δημήτρης, Βούλγαρη Ευγενία, Κρουσουλούδη Πλουμίτσα και Μιχαλακοπούλου Λουΐζα στα πλαίσια της συμμετοχής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+  «VisibleTeaching4Performance».  Οι τέσσερις εκπαιδευτικοί μαζί με συναδέλφους τους από 8 χώρες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας, από τον ακαδημαϊκόDetlevLindau - Bank, το έργο του οποίου περιστρέφεται γύρω από την ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί στη συνέχεια θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της γνώσης που απέκτησαν, προς τους εκπαιδευτικούς και κάθε ενδιαφερόμενο μέσα από ημερίδες, σεμινάρια και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου.

To πρόγραμμα στηρίζεται επιστημονικά στο έργο του ερευνητή JohnHattie, ο οποίος επεξεργάστηκε δεδομένα από δεκάδες χιλιάδες μελέτες σχετικά με τους παράγοντες που κάνουν τη μάθηση πιο αποτελεσματική. Υποστηρίζει ότι η απόδοση των εκπαιδευτικών συστημάτων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το να βλέπουμε τη διδασκαλία από την οπτική γωνία του μαθητή («ορατή μάθηση»).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης εκπαιδευτικοί από τη Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία,Φιλανδία και Τουρκία

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ