29.12.2015 17:01

Το είπε και το έκανε

ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ «ΑΙΓΙΣ 1» ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Λίγα 24ωρα μετά την επίσκεψη στη Χίο του υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και του αρχηγού του Λιμενικού σώματος Αθανασίου Αθανασόπουλου και τις εξαγγελίες τους για ενίσχυση του Λιμενικού με μέσα, εμφανίστηκε στο λιμάνι της Χίου το πλοίο «Αιγίς 1» το οποίο θα συμβάλλει στις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Χίου από την Κυριακή το μεσημέρι και ήδη έχει στο ενεργητικό του μια συμμετοχή, αυτήν της μεταφοράς μεταναστών από την Παναγιά των Οινουσσών.

Όπως εξήγησε στον «π» ο λιμενάρχης Χίου Γ. Αργυράκης, το «Αιγίς 1» που είναι ρυμουλκό ναυαγοσωστικό διαθέτει όλες τις εγκρίσεις για συμμετοχή στις επιχειρήσεις διάσωσης και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για ένα μήνα επικουρικά με τα υπόλοιπα σκάφη του λιμενικού στο νησί.

 

Το πλοίο είναι πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο και πανέτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες ανά πάσα ώρα του ζητηθεί. Κατασκευάστηκε το 1974 και έχει στο ενεργητικό του συμμετοχές σε έρευνες και διασώσεις αλλά και αντιμετώπιση ρύπανσης από ναυάγια.  Έχει μήκος 60, 84 μ και πλάτος 11,92 και πραγματικά τραβά τα βλέμματα με το μέγεθος του.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ