1.10.2021 14:52

"Είναι χρέος της πολιτείας να τοποθετήσει ιατρό στον Οίκο Ναύτη" (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας που ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου τίμησε ο Παγχιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών. Ο «π» συνάντησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Α. Χατζελένη ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της ναυτιλίας αλλά και στην σημασία που έχει η στήριξη της τους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα τοποθέτηση ιατρού στον Οίκο Ναύτη:

«Ζητούμε  να επανέλθει ο Οίκος Ναύτου διότι είναι κάτι που ξεκίνησαν οι παππούδες μας, το διατήρησαν οι πατεράδες μας και δεν θέλουμε να το χάσουμε εμείς οι ίδιοι. Για αυτό όλοι μαζί ενωμένοι να επαναφέρουμε ένα μέρος του Οίκου Ναύτου… Τουλάχιστον από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να υπάρχει ένας γιατρός».

Παρακάτω επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Παγχιακού Εκπολιτιστικός Σύλλογου Αξιωματικών για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας:

«Όπως είναι γνωστό, η ναυτιλία αποτελούσε ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού τόπου τόσο στρατηγικά όσο και οικονομικά, πράγμα το οποίο έχει καταφέρει να διατηρήσει μέχρι και σήμερα, αναλαμβάνοντας μάλιστα ηγετικό ρόλο παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, σε έναν κόσμο που οι θαλάσσιες μεταφορές σχεδόν μονοπωλούν το διεθνές εμπόριο, η δράση των Ελλήνων πλοιοκτητών, αλλά και των κυβερνητικών στελεχών, τόσο στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, όσο και εντός της Ε.Ε., έχει μείζοντα ρόλο για την συντήρηση και την συνεχή ενδυνάμωση του που αποτυπώματος της Ελληνόκτητης ναυτιλίας στο ασταθές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται.

Παράλληλα όμως, ρόλος της είναι να εκσυγχρονίζεται συνεχώς και να προλαμβάνει της εξελίξεις τόσο στο νομικό όσο και στο τεχνολογικό κομμάτι. Με άλλα λόγια, προβλέπει και εναρμονίζεται με όλα τα νέα μέτρα βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε η αποστολή της να είναι, αφενός αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και αφετέρου να μεριμνά για την ασφάλεια των ναυτικών στελεχών της, που έχουν επωμισθεί μια τόσο σημαντική ευθύνη.

Μιας και αναφερόμαστε όμως στους ναυτικούς, οφείλει να σημειωθεί ο ξεχωριστός επαγγελματισμός τους ως συντελεστής απόδοσης της Ελληνικής ναυτιλίας στην διεθνή σκακιέρα. Ειδικότερα, η εξαιρετική τεχνογνωσία, η εμπειρία και ευσυνειδησία στην τέλεση των καθηκόντων τους συμβάλει μέγιστα στην διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της και στην ενίσχυση του τόπου σε θέματα ανάπτυξης και απασχολήσεως, με την επέκταση του Ελληνικού νηολογίου και λιμένων απ’ την μια και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας από την άλλη. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος ο Ηρόδοτος αναφέρει: «Έχουμε πατρίδα, όταν έχουμε πλοία και θάλασσα».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ