27.5.2013 10:03

Είδος υπό εξαφάνιση οι αγροτικοί γιατροί

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο ΑΔ. ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

Γιατρό θα ακούν και γιατρό δε θα βλέπουν στα χωριά μας αφού ολοένα και μειώνεται το ενδιαφέρον των γιατρών να υπηρετήσουν σε αγροτικά ιατρεία απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών.

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, τα μπόνους επί του μισθού και γενικότερα τα κίνητρα που ίσχυαν για τα αγροτικά ιατρεία αυτών των περιοχών δεν ισχύουν πια, με αποτέλεσμα  οι προκηρύξεις που γίνονται για την κάλυψη των κενών των αγροτικών ιατρείων να μη προκαλούν το ενδιαφέρον κανενός γιατρού.

Αδιάσειστα στοιχεία για τα παραπάνω συνιστούν τα αποτελέσματα της τελευταίας προκήρυξης του υπουργείου (19 Μαρτίου) που δείχνουν ότι μετά την πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο σε ότι αφορά τα αγροτικά ιατρεία, οι γιατροί τους γυρίζουν την πλάτη.

Στη συγκεκριμένη προκήρυξη ανάμεσά στα ιατρεία είναι και τα άγονα ιατρεία Χίου Ψαρών (2 θέσεις), Οινουσσών, Παρπαριάς και Κουρουνίων. Για κανένα δεν υπήρξε ενδιαφέρον κάλυψης από γιατρούς.

Όπως σημειώνει σε επιστολή του ο Αδ. Σκούφαλος, το ίδιο αναμένεται να γίνει και για τη θέση της Βολισσού η οποία κενώνεται στις 25 Ιουλίου, πο ακόμη για άγνωστους λόγους ενώ θα μπορούσε, δεν έχει προκηρυχτεί.

Κίνητρα

Ο γιατρός επαναφέρει την πρόταση του για την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με στόχο την εξεύρεση κινήτρων προκειμένου να προκληθεί ενδιαφέρον από τους γιατρούς πριν ορφανέψουν όλα τα αγροτικά ιατρεία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της περιφέρειας του νησιού μας. Ο ίδιος χαρακτηριστικά σημειώνει «Στο αντεπιχείρημα ότι έτσι απενεχοποιείται το Κράτος από τις ευθύνες του, ας αναλογιστούμε όλοι από ποιο Κράτος ζητάμε να αναλάβει τις ευθύνες του. Από το Κράτος που ευθύνεται για τη δημιουργία του προβλήματος, κόβοντας μισθούς και επιδόματα των αγροτικών γιατρών; Προσδοκά κανείς στην επαναφορά τους;»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ