29.10.2018 16:01

Η Χίος τιμά τον Αμερικανό Πάστορα Asa Kent Jenninngs δίνοντας σε οδό το όνομά του

Μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που μέσα από την πρωτοβουλία του διασώθηκαν χιλιάδες ψυχές αμάχων κατά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922, θα αποδώσει ο Δήμος Χίου. Πρόκειται για τον Αμερικανό Πάστορα Asa Kent Jennings που από πολύ νεαρή ηλικία υπήρξε μία δραστήρια προσωπικότητα με πολλαπλή και σημαντική κοινωνική προσφορά.

Το αποκορύφωμα της προσφοράς του ήταν η διάσωση πέραν των 500.000 προσφύγων από τη Σμύρνη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν με αποκλειστικά δικές του πρωτοβουλίες πέτυχε να ηγηθεί μιας τεράστιας προσπάθειας διάσωσης αμάχων, γεγονός που του χάρισε τον άτυπο τίτλο του «ναυάρχου» του ελληνικού στόλου (55 πλοίων) Για το επίτευγμά του αυτό τιμήθηκε με τις κορυφαίες διακρίσεις του Ελληνικού Κράτους, το Σταυρός του Τάγματος του Σωτήρος και το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας που είναι το υψηλότερο στρατιωτικό παράσημο.

Η επιτροπή ονοματοδοσίας του Δήμου Χίου θέλοντας να τιμήσει την προσφορά του αποφάσισε ομόφωνα να ονομασθεί η ανώνυμη οδός δίπλα στην οδό Βασιλικάρη σε οδό Άσα Κ. Τζένινγκς προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη αυτό του εμβληματικού προσώπου που συνέβαλε τα μέγιστα στη διάσωση χιλιάδων Ελλήνων κατά την καταστροφή της Σμύρνης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ