8.11.2023 16:50

Δυναμική διαδήλωση νησιωτών για στελέχωση και χρηματοδότηση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας

Το απόγευμα της Δευτέρας 6/11/2023, οι νησιώτες πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία του λαού και τη μετατρέπει σε εμπόρευμα, που κλείνει νοσοκομεία, αφήνει κουφάρια τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ χωρίς στόλο και πληρώματα, με χιλιάδες κενές θέσεις γιατρών, νοσηλευτών. 

Εκπρόσωποι 178 φορέων και εργατικών σωματείων, από τη Ρόδο ως τη Λήμνο και τη Σάμο μέχρι την Κύθνο, που προσυπέγραψαν το κοινό πλαίσιο πάλης για την υγεία συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο διατρανώνοντας «γιατροί, νοσηλευτές, με μόνιμη δουλειά, χρειάζονται επειγόντως σε όλα τα νησιά». 

Η αντιπροσωπεία κατέθεσε υπόμνημα με το κοινό πλαίσιο και τις υπογραφές των 178 σωματείων και φορέων των νησιών μας, καθώς και επιμέρους υπομνήματα από Εργατικά Κέντρα και φορείς 

Μετά τη συνάντηση ο Σταμάτης Φιλιππής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι η αντιπροσωπεία έθεσε ξεκάθαρα και λεπτομερώς τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχουν τα νησιά, με τον υφυπουργό να αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δέσμευση και να δώσει κάποια λύση αλλά αντιθέτως έψαξε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στη συγκέντρωση ο Παναγιώτης Νικήτας εκπροσώπησε το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας στην ομιλία του ότι οι νησιώτες δεν συμβιβάζονται με τον θάνατο και την υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας. «Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε και νικάμε».

Οι φορείς ανακοίνωσαν ότι το επόμενο διάστημα οι αγώνες θα συνεχιστούν σε κάθε νησί ώστε ακόμη περισσότερα σωματεία και σύλλογοι να τον μαζικοποιήσουν, αφού η μόνη λύση είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί η υγεία αφορά όλο το λαό ανεξαιρέτως και όχι μόνο τους υγειονομικούς. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία του λαού και γι’ αυτό διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας!

Συνεχίζουμε το συντονισμό και τον αγώνα και στις 29 Νοέμβρη, μέρα πανυγειονομικής απεργίας προχωράμε σε συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ