18.3.2015 12:53

Δώστε λύσεις στην παράνομη στάθμευση

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ "π" Ο ΔΗΜ. ΚΥΡΛΑΓΚΙΤΣΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Το πρόβλημα της παράνομης στάθεμυσης των οχημάτων σε όλο το μήκος και το πλάτος του κέντρου της πόλης καυτηριάζει με επιστολή του στον "π" ο Γιάννης Κυρλαγκίτσης, που αν και έχει απευθυνθεί ακόμη και στην Τροχαία αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (καταθέτωντας μάλιστα και αίτηση), διαπιστώνει ότι υπάρχει σχετική ολιγωρία που επιδεινώνει καθημερινά το πρόβλημα.

Στην επιστολή του ο κ. Κυρλαγκίτσης αναφέρει:  

"Γιατί τόση ανευθυνότητα;

 Εδώ και κάποια χρόνια, οι δημότες αυτής της πόλης παρατηρούμε με χαρά την κατασκευή φαρδύτερων πεζοδρομίων, την πεζοδοδρόμηση διαφόρων οδών, όπως π.χ. της Απλωταριάς, ενέργειες που αναμφισβήτητα εξωραϊζουν την πόλη μας και δίνουν ανάσα στους πεζούς. Καλά όλα αυτά και κανένας δε διαφωνεί. Αυτές οι ενέργειες όμως είχαν ως συνέπεια να καταστούν στενότεροι κάποιοι δρόμοι, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με την ασυνειδησία κάποιων οδηγών που αγνοούν τα απαγορευτικά στάσης και στάθμευσης και σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους όπου τους βολεύει έχει κάνει κόλαση την καθημερινότητα ορισμένων συμπολιτών μας οι οποίοι πασχίζουν τα περάσουν από τους στενούς αυτούς δρόμους με τα οχήματά τους δίπλα από τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Ο λόγος για την οδό Μιχάλων (και ενδεχομένως και για άλλα σημεία της πόλης). Στο τμήμα της εν λόγω οδού πλησίον της συμβολής της με την οδό Λιβανού, παρά τις πινακίδες που απαγορεύουν τη στάση και στάθμευση, κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί σταθμεύουν τα οχήματά τους με αποτέλεσμα πολλές φορές η διέλευση των οχημάτων να είναι από δύσκολη έως αδύνατη και ενίοτε να προκαλούνται και υλικές ζημιές. Επικοινώνησα επανειλημμένως με την Τροχαία η οποία με παρέπεμψε στο Δήμο στον οποίο κατέθεσα το υπ’αριθμόν 2154/22-1-2015 έγγραφο όπου εξηγώ το πρόβλημα και εισηγούμαι λύση (όπως την τοποθέτηση πλαστικών πυλώνων επί του οδοστρώματος ώστε να καθίσταται αδύνατη η στάθμευση). Η προφορική απάντηση που πήρα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι θα φροντίσουν για το θέμα αλλά παράλληλα είναι και αρμοδιότητα της Τροχαίας η οποία αδιαφορεί. Μέχρι σήμερα δυστυχώς ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Το να περιμένομε ο Έλληνας να αποκτήσει φιλότιμο και να σέβεται τον ΚΟΚ είναι δυστυχώς ουτοπία. Γιατί να είμαι υποχρεωμένος να κάνω το γύρο του τετραγώνου για να πάω στο σπίτι μου επειδή κάποιοι αρέσκονται στο να παρανομούν και να κλείνουν το δρόμο; Ας σταματήσουν λοιπόν οι δύο υπηρεσίες να ρίχνουν το μπαλλάκι οι μεν στους δε και να προβούν σε ενέργειες για την ουσιαστική λύση του προβλήματος".

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ