10.10.2012 15:41

Διεθνές Συνέδριο για τις πυρκαγιές (ΒΙΝΤΕΟ)

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ "ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ"

 

«Θα έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη, ότι εμείς κάναμε το καθήκον μας, με ένα διεθνές συνέδριο, από το οποίο θα συλλεχθούν τα συμπεράσματα, ώστε να αξιοποιηθούν από κάθε αρμόδια αρχή της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης» συνόψισε ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης «Μαρία Τσάκος» ναύαρχος Λ.Σ.  Σταύρος Μιχαηλίδης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Το συνέδριο, του οποίου οι εργασίες ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα 15 και ολοκληρώνονται την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, φέρει τίτλο «Η απάντησή μας για τις πυρκαγιές» και είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», που έχει αναλάβει καθ’ ολοκληρία τις δαπάνες διεξαγωγής και φιλοξενίας, υπό την αιγίδα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλη, που θα κηρύξει και την έναρξη.

 

Τι θα πρέπει να γίνει

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να συλλέξει όλες τις απόψεις, αλλά και τις θέσεις των ειδικών επιστημόνων, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και των εκπροσώπων των διεθνών φορέων που έχουν κληθεί, για την επόμενη ημέρα, από τις φωτιές του Αυγούστου, έτσι ώστε, κοινωνία και αρχές να προβούν στα περαιτέρω με βάση τις θέσεις που θα διατυπωθούν.

Οι επικεφαλής του Ιδρύματος και ο ιδρυτής του προσωπικά, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, προβαίνουν στη διενέργεια του εν λόγω συνεδρίου, αφού μέσα στα θεματικά αντικείμενα που δραστηριοποιείται αυτό, πρωτεύουσα θέση κατέχει το περιβάλλον.

Στο πνεύμα αυτό, οι περισσότεροι από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους θα καταφθάσουν στη Χίο νωρίτερα από την ημέρα της έναρξης, έτσι ώστε να υπάρχει η χρονική ευχέρεια επίσκεψης στις πληγείσες περιοχές και να διαθέτουν ίδια αντίληψη, κατά τις τοποθετήσεις τους.

Ανάμεσά τους, εκτός από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, το βουλευτή Κ. Τριαντάφυλλο και τους αυτοδιοικητικούς του νησιού, Α΄ και Β΄ βαθμού, θα μετέχουν, ο τ. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου, εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, εκπρόσωπος της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και άλλων πανεπιστημίων, ειδικοί επιστήμονες κύρους κ.λπ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ