24.3.2018 20:55

Διαρροή υγραερίου αντιμετώπισε το «Υγρό Πυρ»

Πόσο έτοιμοι είμαστε να ανταποκριθούμε σε διαρροή υγραερίου; Στο σενάριο αυτό επιχείρησε να απαντήσει άσκηση επί χάρτου που πραγματοποίησε η Πυροσβεστική με την κωδική ονομασία «Υγρό Πυρ 2018» στις εγκαταστάσεις της, προσελκύοντας τη συμμετοχή και ενημέρωση 18 διαφορετικών φορέων και εθελοντικών ομάδων.

Η άσκηση προέβλεπε το παρακάτω σενάριο:

Κατά την πλήρωση του βυτιοφόρου με υγραέριο στο χώρο του αντλιοστασίου της επιχείρησης PETROGAZ  και μετά την παρέλευση 15 λεπτών η σωλήνα της υγρής φάσης ξαφνικά ανοίγει και υγρό υγραέριο αρχίζει να εκρέει με μεγάλη ταχύτητα. Ο φορτωτής προλαβαίνει να κλείσει την αντλία φόρτωσης όμως δεν μπορεί να κλείσει την διαρροή από το βυτιοφόρο με αποτέλεσμα να διαρρέεται το υγραέριο που είχε ήδη φορτωθεί στο βυτιοφόρο. Στην προσπάθεια διακοπής της διαρροής δημιουργείται σπινθήρας και ανάφλεξη του υγραερίου δημιουργώντας γλώσσα φωτιάς. Ο άνεμος είναι Ν-ΝΔ με ταχύτητα 3-4bf. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιείται από τον Διευθυντή της εγκατάστασης.

 Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η από κοινού μελέτη και ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκόμενων φορέων και η ανάπτυξη των σχεδίων επέμβασης.

 Έλαβαν μέρος και παρακολούθησαν οι παρακάτω φορείς: Ιερά Μητρόπολη Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Δήμος Χίου, 96ΑΔΤΕ, Αστυνομική Δ/νση Χίου, Λιμεναρχείο Χίου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο Χίου, Διεύθυνση Ανάπτυξης, Διεύθυνση Υγείας, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Γενικό Χημείο Κράτους, Υ.Π.Α., Εκπρόσωπος της επιχείρησης ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε., Δ.Ε.Η (γειτνιάζουσα εγκατάσταση), REVOIL (γειτνιάζουσα εγκατάσταση), Πρατήριο υγρών καυσίμων SHELL (γειτνιάζουσα εγκατάσταση), Εθελοντικές ομάδες (επικουρικά).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ