17.3.2015 16:20

«Δεν νομιμοποιούμε με την παρουσία μας έναν παράνομο χώρο»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΣΙΔΕΡΗ ΑΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ

Την άμεση απάντηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής Χίου προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «π» σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της νέας Ιχθυόσκαλας Χίου.

Στην απάντησή του ο κ. Αμέντας επαναλαμβάνει τα όσα τονίστηκαν στο χθεσινό δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι ακόμα και τώρα που η υπόθεση εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη κάποιοι αφενός αδιαφορούν κι αφετέρου κάποιοι προσπάθησαν να δείξουν ενδιαφέρον εκ των υστέρων.

Αναλυτικά η απάντηση του Σ. Αμέντα στον «π»:

"Αγαπητέ «ΠΟΛΙΤΗ», μετά από τα πρώτα σου ρεπορτάζ το 2006, περί ιδιοκτησιακού   καθεστώτος κ.λπ, φτάνουμε το 2015 για να επανέλθουμε στο θέμα Ιχθυόσκαλα.

Στο άρθρο της 16ης-3-15 θεωρώ ατυχή και δεν ανέχομαι, ως προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής ,το γραφόμενο «αδιαφορία των Αρχών», αφού από τα έγγραφα που απ΄ ότι βλέπω , διαθέτεις και πού προφανώς τα προμηθεύτηκες από τον ιδιώτη που κατέθεσε την καταγγελία της 12ης-3-2015, πρέπει να γνωρίζεις ότι η υπηρεσία μας κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα προς τον Εισαγγελέα, το Υπουργείο, το Λιμεναρχείο,τον ΕΦΕΤ, τη Περιφέρεια, από τις 4/3/14 εξαντλώντας όλα τα περιθώρια ομαλής εναρμόνισης.

Όλοι οι υπόλοιποι ενήργησαν επισήμως εκ των υστέρων.

Αρνούμαι λοιπόν ως προϊστάμενος την κατηγορία για αδιαφορία, αλλά και την έναρξη του άρθρου «μια αναφορά ιδιώτη προς την Εισαγγελία», αφού η αναφορά η δική μας προηγείται κατά ένα χρόνο τουλάχιστον.

Ποιος λοιπόν δεν δείχνει ενδιαφέρον, εγώ που έπραξα τα δέοντα αναφερόμενος στους ανωτέρους μου με έγγραφα ζητώντας να επιβληθούν κυρώσεις, αφού λόγω της ιδιομορφίας της επιχείρησης (σχέση με το δημόσιο, μεγάλος κύκλος εργασιών) και των διαδικασιών που διέπουν την υπηρεσία μας δεν μπορούσα να το πράξω ο ίδιος;

Στα έγγραφά αυτά δεν έχει απαντήσει ή ενεργήσει κανένας απολύτως και τελικά βρίσκομαι στην ουσία μόνο εγώ εγκαλούμενος εφόσον οι προηγούμενοι συνάδελφοι είναι συνταξιούχοι. Από εμένα έφτασε το θέμα στη δικαιοσύνη και εγώ   απολογούμαι γι΄ αυτό, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση της. 

Συγχρόνως δεν εγκαλούνται άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν άμεση σχέση με το θέμα της σύννομης λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας αν και ήταν ενημερωμένοι.  

Σε κάθε περίπτωση επειδή στο πρόσωπό μου δεν ανέχομαι κανενός είδους μομφή είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε οποιαδήποτε σύννομη ενέργεια, για την έννομη τάξη, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και για άλλα που δημοσίως προς το παρόν δεν πρέπει να αναφερθώ αλλά να είστε  σίγουροι ότι αν χρειαστεί θα το κάνω.

Η δε Υπηρεσία μου με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει θα λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τη πρόοδο αυτού του τόπου εισπράττοντας την ικανοποίηση των ευσήμων από ξένους επιθεωρητές (Ρώσοι, Αμερικάνοι) αλλά και της υγειονομικής κατάστασης του νησιού σε θέματα  ζωοανθρωπονόσων και αρμοδιότητος μας, πράγμα που προφανώς δεν αρέσει σε κάποιους.    

Όσο για τα αλιεύματα οι έλεγχοι στην Ιχθυόσκαλα σταμάτησαν το 2013 διότι η υπηρεσία μας δεν ήθελε να νομιμοποιήσει με την παρουσία της έναν παράνομο χώρο, όμως τα αλιεύματα ελέγχονται στους χώρους πώλησης τους.

Το συμπέρασμα δυστυχώς είναι ότι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο γιατί δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα και όχι στην ευθύνη αυτών που τη λειτουργούν και δεν εναρμονίζονται. Επικίνδυνο επίσης είναι οι εκλεκτές να προσπαθούν να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.

Τέλος ευχαριστώ όσους συμπαραστέκονται σε αυτή τη προσπάθεια.  

 

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΜΕΝΤΑΣ

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

Τ. ΑΝΤ/ΡΧΟΣ ΧΙΟΥ"

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ