31.10.2018 19:03

ΒΙΝΤΕΟ | Τα χρέη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ συμπαρασύρουν τα μαθητικά δρομολόγια

Πολλά τα προβλήματα σε πολλά σχολεία της Χίου αποκάλυψε η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με τον Δήμο να ζητά από τον Στ. Κάρμαντζη να αναλάβει τις ευθύνες του

Σημαντικά προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία αποκάλυψε η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από εισήγηση της Βιβής Ποταμούση, με αφορμή την αδυναμία του ΚΤΕΛ να μεταφέρει τα παιδιά της Αμανής προς το Σχολείο της Βολισσού.

Όπως εξήγησε η ίδια το μοναδικό δρομολόγιο που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα είναι το δρομολόγιο που μεταφέρει τα 6 παιδιά της Παρπαριάς. «Υπάρχει όμως σημαντικό πρόβλημα με τα παιδιά από τα Κουρούνια και τα Χάλανδρα και σημαντικό πρόβλημα με ακόμα 13 παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Αμανής. Σήμερα το απόγευμα είχαμε συνάντηση με τους γονείς και το ταξί της περιοχής. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι τη μεγάλη ευθύνη την έχει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου το οποίο έχει οφειλές προς τους επαγγελματίες που έχουν αναλάβει υπερεργολαβία τη μετακίνηση», είπε.

Η ίδια πρότεινε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να εγκαταλείψει και τη δεύτερη σύμβαση των 13 παιδιών με δεδομένο ότι ο επαγγελματίας της περιοχής δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίζει να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται και με τις οφειλές του ΚΤΕΛ να ανέρχονται σε 25.000 ευρώ.

Και σε άλλα σχολεία το πρόβλημα

Τη σκυτάλη από τη Βιβή Ποταμούση έλαβε ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Κ. Καρατζάς που αναφερόμενος στο σώμα επέρριψε τις ευθύνες στην Περιφέρεια που μέχρι σήμερα δεν έχει βρει λύση στα προβλήματα.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών παρατηρούνται και σε άλλα σχολεία της Χίου.   

«Το πρώτο πρόβλημα αφορά στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και ειδικότερα στους μαθητές της Α’ Γυμνασίου αφού από την αρχή του έτους μεταφέρονται από τους γονείς τους. Όλα αυτά ενώ η Αντιπεριφέρεια γνώριζε πολύ καλά πόσα άτομα θα εγγραφούν στην πρώτη τάξη. Παράλληλα υπάρχει πρόβλημα και στο Λύκειο της Καλαμωτής όπου τα δρομολόγια ενώ πληρώθηκαν κανονικά μέχρι τον περασμένο Ιούνιο δεν συνεχίστηκαν και το νέο σχολικό έτος. Τέλος παραμένει άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών Συκιάδας και Λαγκάδας. Ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο και 18 παιδιά μεταφέρονται με τους γονείς τους. Θα δείξει επιτέλους η Αντιπεριφέρεια ότι θέλει να στηρίξει αυτά τα σχολεία;», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ