17.9.2018 12:33

ΒΙΝΤΕΟ | «Ελπίζουμε το επόμενο καλοκαίρι να έρθουμε από την Αυστρία με charter»

Η Χίος τίμησε τους δύο Αυστριακούς repeaters της, που για 25 χρόνια έχουν ταυτίσει το καλοκαίρι τους με αυτήν.

Απλοί, χαμογελαστοί και… μαυρισμένοι οι δύο Αυστριακοί και για επί σειρά ετών επισκέπτες της Χίου, έφθασαν το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο, λίγο πριν αναχωρήσουν για την παγωμένη πατρίδα τους, προκειμένου  να παραλάβουν ένα μικρό ευχαριστήριο δώρο και έναν έπαινο για την συνεισφορά τους στο νησί μας.

Οι καρδιακοί φίλοι

Βαθιά συγκινημένοι οι  Walter Koph και Mattes Guenther, παρέλαβαν από τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα τουρισμού, Δ. Καράλη, το δώρο τους , τονίζοντας ότι η Χίος είναι και επίσημα πλέον η δεύτερη πατρίδα τους. Στο Δημαρχείο τους συνόδευσαν οι Χιώτες φίλοι τους, που όπως δήλωσαν οι ίδιοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επαναλαμβανόμενες διακοπές τους στο νησί της μαστίχας. Ηλίας Καμπάς, Ιουλία Ξυλά και  Νίκος Μαρτάκης στάθηκαν στο πλευρό τους για την αναμνηστική φωτογραφία και γεμάτοι χαρά έδωσαν την καθιερωμένη υπόσχεση για αντάμωση του χρόνου.

Η ταλαιπωρία

Όσο υπήρχε η πτήση charter που συνέδεε την χειμωνιάτικη Αυστρία με την μυροβόλο Χίο όλα ήταν ευκολότερα και οι δύο Αυστριακοί με τις οικογένειες τους ερχόταν με μεγαλύτερη άνεση. Η πτήση διακόπηκε, όπως και όλες άλλωστε, ωστόσο εκείνοι δεν έπαψαν στιγμή να είναι πιστοί στο «νησί τους» ακόμη και αν χρειαζόταν να περνούν από 40 κύματα.

«Η ταλαιπωρία για να έρθουμε είναι μεγάλη αυτή τα τελευταία χρόνια, αλλά η ομορφιά του νησιού κάθε χρόνο μας αποζημιώνει. Ξεκινάμε με το αυτοκίνητο από την Αυστρία, περνάμε την Ουγγαρία και έπειτα φτάνουμε στη Σερβία, όπου εκεί κάνουμε μία διανυκτέρευση. Στη συνέχεια διασχίζουμε την Μακεδονία, φτάνουμε στον Πειραιά και από εκεί με το πλοίο στη Χίο. 2.000 χλμ να πάμε και άλλα τόσα για να γυρίσουμε», εξηγεί στον «π» ο Mattes Guenther. Το κουραστικό δρομολόγιο δεν τους φοβίζει και δεν τους απωθεί από το repeating, ωστόσο αναρωτιούνται  γιατί να μην μπορούν να έρχονται πάλι με ευκολία, όπως κάποτε.

Η ευχή

Το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι δόθηκε, τόσο με τους εγκάρδιους φίλους τους, όσο και με το ίδιο το νησί, με την ευχή να υπάρξει και πάλι μία πτήση charter. «Θα έρθει πολύς κόσμος από την Αυστρία και τα περίχωρα, αν ξαναμπεί η απευθείας πτήση. Ξέρετε πόσο αγαπάμε εμείς οι Βόρειοι την Ελλάδα και τα νησιά της. Ειδικά τη Χίο… Ένα  νησί που τα λόγια πολλές φορές είναι φτωχά για να περιγράψουν την φυσική ομορφιά της», συνηγορούν οι δύο Αυστριακοί φίλοι, που γνωρίστηκαν πριν χρόνια, εδώ, στη Χίο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ