23.4.2018 15:30

ΒΙΝΤΕΟ | Δύναμη ασφάλειας και αποτροπής στα ανατολικά σύνορα η 96 ΑΔΤΕ

Μηνύματα προς την αντίπερα όχθη του Αιγαίου ότι σκοπός της Ελλάδας δεν είναι να διεξάγει πόλεμο αλλά όταν απαιτηθεί ο στρατός της είναι ικανός να εξουδετερώσει κάθε επίδοξο εισβολέα, περιελάμβανε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αλκιβιάδη Στεφανή που αναγνώστηκε σε εκδήλωση της 96 ΑΔΤΕ με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού ξηράς.

Ο φετινός εορτασμός ξεκίνησε με το εκκλησιαστικό μέρος παρουσία του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων του Στρατοπέδου Γκιάλα από τον διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Παναγιώτη Κιμουρτζή.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η επίδειξη οπλικών συστημάτων από τους σχηματισμούς της 96 ΑΔΤΕ, με τα Τεθωρακισμένα, τις Ειδικές Δυνάμεις και τον Λόχο Άμεσης Επέμβασης να κλέβουν τις εντυπώσεις με τον εξοπλισμό τους και την άρτια εκπαίδευσή τους.

Για πρώτη φορά μάλιστα παρουσιάστηκε και το κινητό στρατηγείο της 96 ΑΔΤΕ, το οποίο αποτελείται από 2 οχήματα πλήρως εξοπλισμένα μέσα από τα οποία γίνεται η διοίκηση των δυνάμεων του στρατού σε καιρό επιχειρήσεων.

Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό στη σελίδα του «π» στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ