Κοινωνία

28/5/13 10:11

τελ. ενημ.: 28/5/13 15:37

Βγήκαν λαβράκια στη στεριά!

ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΩΒΟΥΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΑ ΤΗΓΑΝΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Αρκετά κιλά λαβράκια, ψαρεύουν το τελευταίο διάστημα με πετονιές  από τη στεριά οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαράδες στις παραλίες της νοτιοδυτικής  Χίου.
Δεν τα έφερε ο καιρός ή κάποιο άλλο φυσικό φαινόμενο. Είναι τα λαβράκια των ιχθυοκαλλιεργειών της περιοχής στον κόλπο των Μεστών. Δύο ιχθυοκαλλιέργεις δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η πρώτη, επισκεύασε τις μεγάλες ζημιές που έπαθε στους κλωβούς πριν λίγους  μήνες από τους ισχυρούς νοτιάδες, αλλά απώλεσε μεγάλες ποσότητες ψαριών που με τη διαδικασία της αναπαραγωγής συνεχίζουν να τροφοδοτούν με άφθονες ποσότητες τους ψαρότοπους της περιοχής.
Οι κλωβοί της δεύτερης εταιρίας έσπασαν το Σαββατοκύριακο και μέχρι να γίνει αντιληπτή η βλάβη, χάθηκαν πολλά ψάρια που έγιναν απολαυστικός μεζές στα τηγάνια των νοικοκυρών.
Ο ιδιοκτήτης  της ΔΙΑΠΟΡΙ Ιψθυοκαλλιέργειες, Γιάννης Γκιάλλης, υποστηρίζει ότι οι απώλειες δεν είναι σημαντικές, αλλά μέσα στα ανεκτά πλαίσια των συχνών επαγγελματικών φθορών.
Η είδηση μεταδόθηκε σαν αστραπή και σε χρόνο ρεκόρ οι ψαράδες που  κατέκλυσαν τις κοντινές  ακτές έβγαλαν την πιο εύκολη ψαριά, το πιο ξεκούραστο μεροκάματο.
Οι εταιρίες συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες τους μετρώντας σημαντικές επιπτώσεις στο παραγωγικό τους προϊόν.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση