31.8.2015 15:47

Αποκαθιστά την επικοινωνία της με τους Δημότες

ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΝΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύση σε ένα σημαντικό ζήτημα, αυτό της αποξένωσής της από την καθημερινότητα του Δημότη, επιχειρεί να δώσει ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η Δημοτική Αρχή Βουρνού.

Μπορεί η νοοτροπία της Δημοτικής Αρχής Λαμπρινούδη, να δέχεται δεκάδες πολίτες καθημερινά στο γραφείο του να άλλαξε όμως αυτό οδήγησε στα συσσωρευμένα παράπονα των πολιτών ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και μερικοί εκ των αντιδημάρχων έχουν αποκοπεί από την καθημερινότητα του Χιώτη.

Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη

Το αίσθημα της «αδιαφορίας» για τους πολίτες έρχεται να αποκαταστήσει στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή Βουρνού που μέσα από εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής εισηγείται την έγκριση εκτέλεσης της εργασίας με τίτλο: «Ανάπτυξη λογισμικού για τη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Δημότη».

Όπως εξήγησαν μιλώντας στον «π» στελέχη της Δημοτικής Αρχής με τον όρο «Κέντρο» εννοείται η ενοποιημένη εξυπηρέτηση του δημότη μέσα από τρία κύρια ρεύματα και συγκεκριμένα μέσω τηλεφωνικής γραμμής, μέσω διαδικτύου και μέσα εφαρμογής των κινητών τηλεφώνων.

«Είναι κάτι το οποίο το προγραμματίζαμε από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου. Δυστυχώς όμως καθυστέρησε όχι γιατί ήταν κάτι τεχνικά δύσκολο αλλά γιατί ήταν κυρίως θέμα εσωτερικών διαδικασιών του Δήμου αλλά και λειτουργίας αυτού του προγράμματος», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Δ. Καράλης.

Η σκέψη σύμφωνα με τον ίδιο είναι το λογισμικό να λειτουργήσει υπό την εποπτεία υπαλλήλων του Δήμου που είναι ενταγμένοι μέσα σε υπηρεσίες που ούτως ή άλλως έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες. Όμως η πραγματική πρόκληση, όπως είπε ο κ. Καράλης, είναι το ποσοστό διάχυσης των αιτημάτων των πολιτών εντός των ίδιων των υπηρεσιών καθώς και το ποσοστό της ανταπόκρισης των υπηρεσιών.

«Για αρχή μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης του Δημότη θα γίνονται δεκτά αιτήματα που αφορούν κυρίως στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμός, στις λακκούβες καθώς και στις ζημιές σε υποδομές κοινοχρήστων χώρων. Βέβαια θα δίνεται και η δυνατότητα εισόδου σε υπηρεσίες που υπάρχουν έως τώρα όπως για παράδειγμα το σύστημα «ΕΡΜΗΣ» των Κ.Ε.Π.. Αν καταφέρουμε να μυήσουμε τον κόσμο σε μία τέτοιου είδους επικοινωνία, σταδιακά θα οδηγηθούμε σε μείωση του φόρτου των υπηρεσιών γιατί δεν θα πρέπει να πάει ο πολίτης στην υπηρεσία για να λυθεί το πρόβλημα του.  Δεν θα χρειαστεί να παρακολουθεί το αίτημά του αφού μέσα από το σύστημα θα μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του», κατέληξε ο κ. Καράλης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ