26.11.2015 15:52

Αντιπαράθεση πάνω από τις ζημιές

Μία πρωτόγνωρη διαμάχη μεταξύ Τελωνείου Χίου και Λιμενικού Ταμείου με ανταλλαγές εγγράφων, στήθηκε λίγες ώρες μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία στην αίθουσα επιβατών εξωτερικού.

«Απαραίτητο το κλείσιμο»

Την αρχή έκανε ο προϊστάμενος του Τελωνείου Θ. Γιαλούρης που με έγγραφο που κοινοποίησε στο Λιμενικό Ταμείο, στον Δήμο, στην Περιφέρεια αλλά και στα ταξιδιωτικά πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, σημειώνει ότι «η αίθουσα ελέγχου επιβατών εξωτερικού δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους υπαλλήλους, γι’ αυτό κρίνουμε απαραίτητη την αναστολή λειτουργίας της μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και εξασφάλισης της ασφαλούς λειτουργίας της».

«Δώστε εξηγήσεις…»

Άμεση από την άλλη υπήρξε η απάντηση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρη που σε έγγραφο που απέστειλε στο Υπ. Οικονομικών αλλά και στο Τελωνείο Χίου ζητάει από τους υπεύθυνους να στιχειοθετήσουν τα περί επικινδυνότητας ενώ τους καλεί να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπελέγρης το πρόβλημα με το τμήμα του στεγάστρου που αποκολλήθηκε έχει αποκατασταθεί ενώ σε φάση επίλυσης είναι και οι εργασίες της ΔΕΗ για την αποκατάσταση της ζημιάς του δικτύου.

«Οι ανωτέρω ζημιές που οφείλονται στα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα στους έντονους δυτικούς ανέμους δεν επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του κτηρίου. Εξάλλου όπως έχετε ενημερωθεί από την υπηρεσία μας, μετά την οριστική ανάληψη της ευθύνης συντήρησης του κτηρίου, κάτι που εδώ και χρόνια παρέμενε αδιευκρίνιστο, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εργασιών για την αποκατάσταση και αναβάθμιση των λειτουργικών αναγκών. Παρακαλείσθε όπως αποστείλετε την τεχνική έκθεση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας βάσει της οποίας στοιχειοθετείτε την επικινδυνότητα του κτηρίου και τεκμηριώνετε την απόφαση σας για αναστολή της δραστηριότητα σας. Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλείσθε όπως αναιρέσετε την απόφαση σας και επανέλθετε κανονικά στις προβλεπόμενες υποχρεώσεις σας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», αναφέρει ο κ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ