27.6.2018 15:24

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου μεταξύ Διοίκησης Νοσοκομείου και Εργαζομένων

Με κατάθεση  αιτήματος αναστολής  και ανακοπής της κατάσχεσης του τραπεζικού λογαριασμού του νοσοκομείου  ανταπαντά  η διοίκηση του Σκυλίτσειου, στην αιφνίδια όπως χαρακτήρισε απόφαση των εργαζομένων να προχωρήσουν στην άμεση διεκδίκηση οφειλών που προκύπτουν από παλιότερες δικαστικές αποφάσεις. 

Φανερά στεναχωρημένη  με τα όσα διαδραματίστηκαν όλες τις προηγούμενες μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης  νοσοκομείου(κατασχετήρια, καταλήψεις γραφείου διοίκησης) , αλλά έτοιμη όπως τόνισε να υπερασπίσει και να προστατεύσει τον δημόσιο φορέα στον οποίο προΐσταται ,  εμφανίστηκε η διοικητής του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι. . « Έχουν δεσμεύει 550.000€ από τον λογαριασμό του νοσοκομείου που διατηρεί στην τράπεζα για τα λειτουργικά του έξοδα. Από το 2007 υπήρχαν 4 δικαστικές αποφάσεις κατά του νοσοκομείου έπειτα από προσφυγή των εργαζομένων στη δικαιοσύνη για καταβολή ενός επιδόματος της τάξεως των 176€. Τελικά το 2013 έλαβαν 6.679€ ο καθένας και μάλιστα υπέγραψαν και μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν άλλη οικονομική αξίωση από το νοσοκομείο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κανταράκη  «  Τώρα ξαφνικά και αναρωτιέμαι γιατί, δίχως καμία προηγούμενη ειδοποίηση στρέφονται κατά του νοσοκομείου και κατάσχουν 550.000€ γιατί λένε ότι είχε γίνει λάθος υπολογισμός των τόκων από το νοσοκομείο και ο μοναδικός τρόπος για να τα πάρουν είναι η κατάσχεση», εξήγησε η Ελένη Κανταράκη υποστηρίζοντας συνάμα ότι η  διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε άμεσα να καταθέσει αίτημα αναστολής της κατάσχεσης. «Έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν έχουμε χρόνο για περεταίρω προστριβές. Πρότεινα στους εργαζομένους να πάρουν πίσω την κατάσχεση και να δώσει χρόνο στο νοσοκομείο να επανυπολογίσει το ποσό των τόκων. Δεν το δέχονται καθώς από το δικηγορικό γραφείο τους είπαν ότι μόνο έτσι θα πάρουν τα χρήματα τους. Εγώ όμως πρέπει να υπερασπιστώ τον δημόσιο φορέα που υπηρετώ . δεν έχω άλλη λύση πλην της ανακοπής της κατάσχεσης», είπε κλείνοντας η διοικητής του Σκυλίτσειου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ