28.8.2018 10:14

Ανοίγει ο φάκελος της πυρκαγιάς της Σιδηρούντας

Καλούνται σταδιακά σε καταθέσεις μάρτυρες της πυρκαγιάς που στοίχησε τη ζωή σε μία συμπολίτισσά μας

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης ακριβώς 2 χρόνια μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν στην Σιδηρούντα τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου 2016, παίρνει ο φάκελος της υπόθεσης της φονικής πυρκαγιάς.

Η αναφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περιγράφει αναλυτικά όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ενώ μηνύσεις έχουν υποβάλει οι κάτοικοι του χωριού, στην οποία επισημαίνουν τη μη ύπαρξη συντονισμού, θίγοντας παράλληλα και το μεγάλο ερώτημα αν τελικά έπρεπε και από ποιον να δοθεί εντολή εκκένωσης του οικισμού λίγο πριν η πυρκαγιά φθάσει στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Στον φάκελο της δικογραφίας περιλαμβάνεται αναλυτικά και το ρεπορτάζ του «π» και του politischios.gr καθώς ήταν το μοναδικό ΜΜΕ στη Χίο που κάλυψε εκτενώς την πυρκαγιά από την έναρξή της μέχρι και την κατάσβεσή της, με τους δημοσιογράφους του «π» να ζουν από κοντά τα όσα τραγικά εκτιλύχθηκαν εκείνες τις ώρες.

Ήδη πάντως αρκετοί μάρτυρες έχουν κληθεί να καταθέσουν στο Ειρηνοδικείο της Χίου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ