3.9.2018 16:06

Ανέλαβε καθήκοντα η νέα Πρύτανης του Παν. Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη

Καθήκοντα Πρύτανη ανέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας η Χρυσή Βιτσιλάκη που αποτελεί την πρώτη γυναίκα Πρύτανη από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι και σήμερα.

Η κ. Βιτσιλάκη είναι απόφοιτη κοινωνιολογίας από το Trinity College, Hartford στο Κονέκτικατ και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Kοινωνιολογία από το Tμήμα Kοινωνικών Eπιστημών του University of Chicago στο Ιλινόις.

Η κ. Βιτσιλάκη είναι καθηγήτρια και πρόεδρος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΤΕΠΑΕΣ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίο, Τέως Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τέως Κοσμητόρας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παν/μιου Αιγαίου.

Στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων παρέστη και η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου που επεσήμανε τον τον κοινωνικό ρόλο του Πανεπιστημίου και την αναγκαιότητα για πρωτοβουλίες και δράσεις  κοινωνικής προσφοράς σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, είπε χαρακτηριστικά ότι «κυρίαρχος ρόλος της επιστήμης είναι η υπηρέτηση του πολίτη».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Γιώργος Παπαδόπουλος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ