18.3.2015 12:20

Αναθεώρηση μελέτης και επαναδημοπράτηση;

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Σιωπηρά εδώ και ένα μήνα η Τεχνική Υπηρεσία αναθεωρεί ήδη τη μελέτη για την ανάπλαση του κτιρίου. Σύντομα οι τροποποιήσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί. Θα πρέπει όμως να εγκριθούν και από τη Διαχειριστική Αρχή, η οποία ενώπιον του μεγάλου εύρους τους συστήνει στη δημοτική αρχή την επαναδημοπράτηση του με βάση τη νέα μελέτη.

Ο κ. Παπαλάνης εκτιμά ότι οι σαφώς πιο ήπιες παρεμβάσεις στο νεοκλασικό ακίνητο θα προφτάσουν να γίνουν πριν τη λήξη του 2015. Εκτιμά ταυτόχρονα ότι ο ανάδοχος θα διεκδικήσει αποζημίωση για το γεγονός ότι στην ουσία ακυρώνεται το έργο, οι πιστώσεις για την οποία, αν προκύψουν, θα μπορέσουν να πληρωθούν από την αρχικά προβλεπόμενη συμμετοχή του Δήμου για τις παρεμβάσεις στο ισόγειο, κόστος το οποίο δεν χρηματοδοτούνταν από το ΕΣΠΑ.

Μέσα σ’ όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ανάγκη να πεισθούν οι καταστηματάρχες να διευκολύνουν την επισκευή, η οποία υποχρεωτικά θα πέσει μέσα στο καλοκαίρι.

Το παιχνίδι με τη φωτιά για την επισκευή του νεοκλασικού ακινήτου είναι πια μεγάλο, με το ερωτηματικό αν η εκτέλεση του έργου με την υφιστάμενη μελέτη είναι λιγότερο ή περισσότερο καταστροφική από μια πιθανότητα το έργο να μην γίνει ποτέ. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ