18.3.2015 12:20

Αναθεώρηση μελέτης και επαναδημοπράτηση;

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

Σιωπηρά εδώ και ένα μήνα η Τεχνική Υπηρεσία αναθεωρεί ήδη τη μελέτη για την ανάπλαση του κτιρίου. Σύντομα οι τροποποιήσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί. Θα πρέπει όμως να εγκριθούν και από τη Διαχειριστική Αρχή, η οποία ενώπιον του μεγάλου εύρους τους συστήνει στη δημοτική αρχή την επαναδημοπράτηση του με βάση τη νέα μελέτη.

Ο κ. Παπαλάνης εκτιμά ότι οι σαφώς πιο ήπιες παρεμβάσεις στο νεοκλασικό ακίνητο θα προφτάσουν να γίνουν πριν τη λήξη του 2015. Εκτιμά ταυτόχρονα ότι ο ανάδοχος θα διεκδικήσει αποζημίωση για το γεγονός ότι στην ουσία ακυρώνεται το έργο, οι πιστώσεις για την οποία, αν προκύψουν, θα μπορέσουν να πληρωθούν από την αρχικά προβλεπόμενη συμμετοχή του Δήμου για τις παρεμβάσεις στο ισόγειο, κόστος το οποίο δεν χρηματοδοτούνταν από το ΕΣΠΑ.

Μέσα σ’ όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ανάγκη να πεισθούν οι καταστηματάρχες να διευκολύνουν την επισκευή, η οποία υποχρεωτικά θα πέσει μέσα στο καλοκαίρι.

Το παιχνίδι με τη φωτιά για την επισκευή του νεοκλασικού ακινήτου είναι πια μεγάλο, με το ερωτηματικό αν η εκτέλεση του έργου με την υφιστάμενη μελέτη είναι λιγότερο ή περισσότερο καταστροφική από μια πιθανότητα το έργο να μην γίνει ποτέ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ