24.5.2013 16:12

Άλλαξε η περίοδος των βροχών

ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΟΧΟΜΕΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά ο χάρτης των βροχοπτώσεων στην περιοχή μας. Η κύρια περίοδος των βροχών έχει μετατοπισθεί από το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, προς το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το  Φεβρουάριο, ενώ τελευταία βροχομετρική περίοδος 2012-13 παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις. 
Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο 2012 είχαμε ξηρασία, με εξαίρεση την περιοχή Πυργιού όπου σε μία  μόλις μέρα, έπεσε πολύ νερό, ύψους   45 mm. Το Νοέμβρη έβρεξε ελάχιστα, γύρω στα 50-60 mm., αλλά λίγο περισσότερο από την αντίστοιχη περίοδο του 2011-2012, που η  ξηρασία ήταν εντονότατη.
Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχείων των βροχομετρικών σταθμών, που μας μεταφέρει ο προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου Σίμος Καραολάνης, το Δεκέμβριο του 2012, τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και το Μαρτίου 2013 η βροχόπτωση ήταν αρκετά ικανοποιητική. Όμως η καλή περίοδος του τρέχοντος έτους κράτησε λίγο.  Τον Απρίλιο και του Μάϊο, που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες δεν πήγαμε καθόλου καλά, αφού για  30 μέρες δεν έπεσε  ούτε στάλα νερό.
   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ