5.11.2018 15:37

Άγρυπνοι φρουροί τα μέλη της ΟΜΙΚΡΟΝ

Δεν επαναπαύονται ποτέ και δεν σταματούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα μέλη της «Όμικρον»  μαζί με τους «φρουρούς της Αμανής», τα Λυκόπουλα από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου,  πέρασαν ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράση και μπόλικους καθαρισμούς. Το Σάββατο βρέθηκαν στη Βολισσό όπου μαζί με τους εκεί εθελοντές δασοπυροσβέστες δημιούργησαν στεγασμένη αντιπυρική ζώνη βόρεια του οικισμού της Βολισσού.

Την Κυριακή σε συνεργασία με τα Λυκόπουλα του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου , τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρέθηκαν στην Κλειδού δημιουργώντας και εκεί μια στεγασμένη αντιπυρική ζώνη.

Οι δράσεις της «Όμικρον» μόλις ξεκίνησαν αφού τα μέλη της γνωρίζουν καλά την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» για αυτό και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προλαμβάνουν καταστάσεις  και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα προστασίας.

Στη σελίδα τους στο facebook  μάλιστα τα μέλη της «ΟΜΙΚΡΟΝ» ευχαριστούν όσους προσέφεραν εθελοντικά τις εργασίες τους στις δράσεις του Σαββατοκύριακου και μας δίνουν ραντεβού για τις επόμενες σχεδιαζόμενες δράσεις τους.

«Οι βάρδιες τελείωσαν. Οι χειμερινές εργασίες ξεκινούν. Ένα Σαββατοκύριακο ακόμα γεμάτο δράση και προσφορά. Γεμάτο όρεξη και θέληση για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Από μικρούς και μεγάλους.  Την έναρξη έκαναν το Σάββατο τα μέλη μας στο Παράρτημα Αμανής που ξεκίνησαν τη δημιουργία στεγασμένης αντιπυρικής ζώνης βόρεια του οικισμού της Βολισσού. Μια ακόμα προσπάθεια από τους αεικίνητους και ακάματους «Φρουρούς της Αμανής». Την Κυριακή οι εργασίες συνεχίστηκαν στον Άγιο Στέφανο Κλειδούς, αυτή τη φορά με υπέροχους συνεργάτες. Η εργασία κι εδώ η ίδια. Δημιουργία στεγασμένης αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή. Λυκόπουλα από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλη της Ομάδας Ιωνίας (Ι), Πυροσβέστες, φίλοι της ομάδας και της περιοχής, μέλη μας. Σας ευχαριστούμε όλους. Επίσης ευχαριστούμε τον κύριο Βαγγέλη Ζήκο καθώς και τις κυρίες της επιτροπής του Αγίου Στεφάνου για τον καφέ και το κέρασμα.
Μείνετε συντονισμένοι! Οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι την έναρξη της επόμενης αντιπυρικής περιόδου. Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των εργασιών γίνονται σε συνεργασία και με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Χίου», γ
ράφουν τα μέλη της ΟΜΙΚΡΟΝ στη σελίδα τους στο facebook.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ