16.9.2014 18:39

Αγιασμός στο Σπίτι της Μαρίας

ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων «Το σπίτι της Μαρίας» του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», το πρωί της Κυριακής στα Καρδάμυλα, ανήμερα του Τιμίου Σταυρού. 

Στον αγιασμό για την έναρξη της σεζόν χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος.

Προσφορά

Τους παριστάμενους καλοσώρισε ο γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Υποναύαρχος ε.α.  Σταύρος Μιχαηλίδης.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος  Ευθύμιος Μητρόπουλος με απλά λόγια, μεστά νοημάτων, μίλησε για την προσφορά του «σπιτιού της Μαρίας» στον πολιτισμό και στην παιδεία των Καρδαμύλων.

Αναβαθμίζει

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Καρδαμύλων Δημήτριος Λευκαδίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πως η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «φτιάχνει» καλούς μαθητές και καλά παιδιά και πως με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζει και βοηθά την ζωή των Καρδαμύλων.

Άλλαξε η ζωή μου…

Στα πλαίσια της προσπάθειας παροχής κοινωνικών υπηρεσιών σε περισσότερες οικογένειες  με τις καλύτερες συνθήκες, φέτος ο αριθμός των φιλοξενούμενων μαθητών αυξήθηκε από 16 σε 21.

Ο αριστούχος και σημαιοφόρος μαθητής του Γυμνασίου Καρδαμύλων Γεώργιος Παντελής αναφέρθηκε στο πως το «σπίτι της Μαρίας» άλλαξε την ζωή του και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των μαθητών τον ιδρυτή καπετάν Παναγιώτη Τσάκο.

Τέλος, ο διευθυντής της Μαθητικής Στέγης Εμμανουήλ Κουκούλης τόνισε την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλει όλο το προσωπικό της Στέγης για να προφέρει στους φιλοξενούμενους μαθητές όχι απλά στείρες γνώσεις αλλά να τους καλλιεργήσει μια σύνθετη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής προσφέρθηκε κέρασμα και δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο να θαυμάσει το έργο ευποιίας της οικογένειας του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου.

Παρουσίες

Στην τελετή έδωσαν το παρόν ο υπουργός Ν. Μηταράκης, η βουλευτής Μ. Σόδη, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο ιδρυτής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο πρόεδρος του Ιδρύματος  Ευθύμιος Μητρόπουλος και πλήθος κόσμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ