13.12.2023 9:48

ΑΔΕΔΥ - Στάση εργασίας και συμμετοχή στην απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Σήμερα, περίπου οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, χιλιάδες αγωνιούν καθημερινά αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά, αν θα συνεχίσουν να έχουν μεροκάματο. Ακόμα και όταν υπάρχουν κάποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις για παραμονή στη δουλειά, από πάνω τους στέκει η «δαμόκλειος σπάθη» της «διάταξης Βορίδη», που ορίζει ως υποχρεωτική την άσκηση όλων των ένδικων μέσων προκειμένου να ακυρωθούν. Από την άλλη, και ο κλάδος αυτός, όπως το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, είναι αντιμέτωπος με τους τσακισμένους μισθούς και την ακρίβεια.

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ απέναντι σε αυτήν την κατάσταση καλεί τα σωματεία της δύναμης του να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:30 μπροστά από τον Δήμο Χίου. Η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης είναι ένα ακόμη αγωνιστικό βήμα που θα δώσει προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα για να μπει τέλος στην πολύχρονη ομηρία και ανασφάλεια των χιλιάδων εργαζομένων - συμβασιούχων στους δήμους. 

 Ο αγώνας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μας αφορά όλους, για να χτυπήσουμε την επισφαλή εργασία, τα εργοδοτικά - κυβερνητικά εγκλήματα που σκοτώνουν ή σακατεύουν εργαζόμενους, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη 
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ειδικού φόρου στα καύσιμα - Μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
  • Περνάμε στην αντεπίθεση για εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια!

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10.00 –15.00

OΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

Πέμπτη 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 11:30 μπροστά στο Δημαρχείο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ