24.11.2023 17:00

ΑΔΕΔΥ - Κάλεσμα για στάση εργασίας και κινητοποίηση για την υγεία στις 30 Νοεμβρίου

OΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για την Υγεία 

Πέμπτη 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, 11:30 στην πλατεία Βουνακίου

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 –15.00

Συνεχίζουμε τον αγώνα, κλιμακώνουμε για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες.

Φτάνει πια με την εγκατάλειψη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Απαιτούμε λύσεις τώρα!

Ένα μήνα μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 2/11 στα νησιά του Αιγαίου και στις 6/11 στην Αθήνα, από 178 Εργατικά Κέντρα, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σωματεία και μαζικούς φορείς του Αιγαίου, για την κατάσταση της υγείας στα νησιά μας, οι νησιώτες συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε σε κάθε νησί, τον αγώνα μας για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, απαιτώντας πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών! 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Η κατάσταση στις δομές υγείας των νησιών είναι τραγική. Εκεί έχει οδηγήσει η διαχρονική πολιτική του κόστους οφέλους όλων των κυβερνήσεων, που ζυγίζουν τις ανάγκες του λαού με τη μεζούρα του κέρδους του κεφαλαίου. Αποτέλεσμα οι τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και το τραγικό γεγονός να θρηνούμε θανάτους λόγω των εγκληματικών ελλείψεων!! 

Η κυβέρνηση θορυβήθηκε από την κινητοποίηση των νησιωτών!

Η σύγκρουση με την πολιτική που για το λαό αφήνει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών και για τους επιχειρηματικούς ομίλους μεγάλες ευκαιρίες κερδοφορίας, είναι μονόδρομος.

Στις ερωτήσεις των συναδέλφων, το υπουργείο απάντησε ότι δεν πάνε οι γιατροί στα νησιά, και ότι λείπουν ειδικότητες ακόμα και από την Αθήνα. Δε δεσμεύτηκε πάνω στο δίκαιο αίτημα να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις σε γιατρούς. Όσο δε συμβαίνει αυτό, θα γίνεται αντικειμενικά δύσκολο να έρχεται γιατρός, με δεδομένη την εντατικοποίηση, τους χαμηλούς μισθούς, τις ελλείψεις σε βασικό μηχανικό εξοπλισμό κλπ.

Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα το λαό του νησιού μας να πάρει ακόμα πιο αποφασιστικά την κατάσταση στα χέρια του, καλεί τα σωματεία και τους φορείς του νησιού να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν δυναμικά στην νέα κινητοποίηση για την υγεία τη Πέμπτη 30 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11:30 στη Πύλη του Νοσοκομείου Χίου.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΦΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ - ΕΚΑΒ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ