23.7.2018 9:51

4 Αυγούστου η κατασκήνωση στα Σκλαβιά ανοίγει τις πόρτες της

Μετά από 8 χρόνια, η κατασκήνωση των Σκλαβιών είναι έτοιμη να ξαναγεμίσει παιδικές φωνές και να φιλοξενήσει Χιωτάκια, που θα συνδέσουν τις αναμνήσεις των καλοκαιριών τους με την κατασκήνωση που μεγάλωσε αρκετές γενιές.

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος θα ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου και θα διαρκέσει 10 ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 14 Αυγούστου. Παιδιά ηλικίας 8 με 15 ετών θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και συμμετέχουν στις ολιγοήμερες διακοπές της κατασκήνωσης. Σημαντικό είναι ότι θα υπάρχει και ειδική κατηγορία των ίδιων ηλικιών για παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.

Η δεύτερη περίοδος θα λειτουργήσει 18 με 28 Αυγούστου, που επίσης θα φιλοξενήσει παιδιά από 8 μέχρι 15 ετών, όπως και παιδιά  με ειδικές ανάγκες και η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος έχει προγραμματιστεί 1η με 11 Σεπτέμβρη και θα αποτελείται από ηλικιωμένους και ενήλικες με αναπηρίες.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τους  ίδιους ή τα παιδιά τους  μπορούν να το κάνουν στο τμήμα πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου , στη διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου , στα ΚΕΠ , αλλά και ηλεκτρονικά στο www.chioscity.gr προσκομίζοντας στο Δήμο τα εξής δικαιολογητικά :

Για τα παιδιά :

  1. Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα , στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο , το φύλλο και η ηλικία του παιδιού .
  2. Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους , ο αριθμός των προστατευόμενων μελών , ο τύπος της οικογένειας (μονογονεϊκή , τρίτεκνη , πολύτεκνη και λοιπά χαρακτηριστικά , όπως δικαιούχοι ΚΕΑ άνεργοι , ανασφάλιστοι , σε κατάσταση ένδειας , οικογένειες σε κρίση , πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π.) .
  3. Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : η κατάσταση της υγείας του παιδιού , ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια , ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα , ότι η εν γένει κατάσταση της  υγείας του  επιτρέπει τη συμμετοχή του  σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή , αλλεργίες κ.λ.π.).
  4. Αποδεικτικό κατάθεσης 30 € σe λογαριασμό του Δήμου Χίου στην Εθνική Τράπεζα, εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρίες, των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι ή δικαιούχοι του ΚΕΑ και των τέκνων οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Προσοχή! Το ποσό των 30€ θα καταβληθεί εφόσον, το παιδί επιλεχθεί και επιβεβαιωθεί η εγγραφή του στην κατασκήνωση.

 Για τα ηλικιωμένα άτομα :

  1.    Αίτηση του ατόμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην κατασκήνωση .
  2. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους .
  3. Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και  ότι η εν γένει κατάσταση της  υγείας του ,  επιτρέπει τη συμμετοχή του  σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
  4.  Αποδεικτικό κατάθεσης 30 € στο λογαριασμό του Δήμου Χίου στην Εθνική Τράπεζα,

     εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρίες, των δικαιούχων   του ΚΕΑ και όσων έχουν οικονομικές δυσκολίες . Προσοχή! Το ποσό των 30€ θα καταβληθεί εφόσον, το άτομο επιλεχθεί και επιβεβαιωθεί η εγγραφή του στην κατασκήνωση

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (τηλ. 22713 50052 -4) στα περιφερειακά ΚΕΠ και στο Δημαρχείο Χίου (Δ/νση: Δημοκρατίας 2 τηλ:2271350809 και 2271350823) από 23 Ιουλίου 2018 έως και 27 Ιουλίου 2018 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ