5.4.2022 14:03

24ωρη πανελλαδική απεργία - Οι συμμετοχές και τα καλέσματα

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στην αυριανή Γενική Απεργία της ΑΔΕΔΥ, με τους φορείς να οργανώνονται και να καλούν τα μέλη τους να παρευρεθούν στις 11:00 το πρωί στην είσοδο της Απλωταριάς. 

Ήδη, το «παρών» έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής: Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου, τα σωματεία συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ Χίου, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, οι Συνταξιούχοι Ναυτικοί Βροντάδου και οι Συνταξιούχοι ΕΦΚΑ, ενώ καλέσματα απευθύνουν και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία Βορείου Αιγαίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου.

Αναλυτικά τα καλέσματα:

Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία Βορείου Αιγαίου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου καλεί τους Φορείς – Μέλη της να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Γενική Απεργία, στις 6 του Απρίλη 2022, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και ειδικότερα των Ατόμων με Αναπηρία και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ, όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω:

Τα άτομα με αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες οι οικογένειές μας, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι έχουμε πολλαπλά χτυπηθεί τα τελευταία χρόνια από τις κρίσεις. Τελευταία, συνάδελφοί μας ταλαιπωρήθηκαν πολύ περισσότερο μέσα στην πανδημία με ανείπωτες δυσκολίες αφού ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμα πιο σκληρό τρόπο με ένα σύστημα υγείας, που αποκάλυψε σε όλο του το μεγαλείο τα όριά του. Πληρώσαμε με τη χειροτέρευση της κατάστασής μας στο σώμα και στην ψυχολογία μας το εμπορευματοποιημένο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Καταλάβαμε καλά ότι όχι μόνο δεν “εξαιρούμαστε” από αυτές τις πολιτικές αλλά θεωρούμαστε κόστος τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη… Τόσα χρόνια μιλούσαμε με τις θέσεις και τις ανακοινώσεις μας για “τους λίγους”, για “τα κέρδη”, πως τα πληρώναμε με την υγεία και τις ζωή μας. Έρχεται τώρα η ακρίβεια, ο πόλεμος για τα να αποτελειώσει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους...

Δέκα χρόνια τώρα οι μισθοί, όσων ακόμα από εμάς δουλεύουν, πέρασαν από μνημόνια και δεκάδες περικοπές άμεσες και έμμεσες. Οι συντάξεις αναπηρίας με τους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση έγιναν φιλοδώρημα. Τα επιδόματα για όσους τα παίρνουν, χαρτζιλίκι και κάποιες οικογένειες καλούνται να ζήσουν μόνο με αυτό, τη στιγμή που πρέπει να πληρώνουμε για φάρμακα, θεραπείες αλλά και να ζήσουμε!!. Πρακτικά τα επιδόματα αναπηρίας αντί να καλύπτουν τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία στις περισσότερες περιπτώσεις εξασφαλίζουν την επιβίωση του ανάπηρου.

Τα 200€ εφάπαξ της κυβέρνησης και τα 39€ το τρίμηνο για την βενζίνη δεν καλύπτουν ούτε τα παραπάνω που πλήρωσαν οι οικογένειες των ΑμεΑ για το ρεύμα Δεκέμβρη- Γενάρη. Ήδη με τον πληθωρισμό έχει χαθεί πάνω από ένα επίδομα και μία σύνταξη, ενώ το 2022 απ’ ότι φαίνεται υπάρχει κίνδυνος μαζικά οι οικογένειες των ΑμεΑ από τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οδηγηθούν στην απόλυτη εξαθλίωση.

Πρόσφατα έγινε διαδικτυακή σύσκεψη με πρωτοβουλία φορέων:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα Σωματεία και τους φορείς, που αγωνίζονται, για να σταθούμε όρθιοι σε αυτές τις συνθήκες. Καλούμε τους συναδέλφους μας, τα ΔΣ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και της χώρας να προβληματιστούν, να δουν το πλαίσιο του αγώνα όχι με βάση τα μάτια των εκάστοτε κυβερνήσεων αλλά με βάση το ρεαλισμό των δικών μας αναγκών. 

Καλούμε την ΕΣΑμεΑ, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να υιοθετήσει το πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας. Οι ανάπηροι και οι οικογένειές μας βρίσκονται κυριολεκτικά σε κίνδυνο. Τώρα δεν είναι ώρα να “ρίξουμε τις απαιτήσεις μας”, το αντίθετο! Είναι ώρα διεκδίκησης. Αν εμείς δεν αγωνιστούμε κανείς δεν θα μας σώσει, κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτα. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

• Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22. 

• Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και το καλοκαίρι.

• Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι ή μικρή επιχείρηση , μείωση του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.

• Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

• Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνολογικά βοηθήματα κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.

• Όχι στο νέο ΕΣΥ και το Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία της εξαθλίωσης και της εμπορίας των αναγκών μας της ίδιας της ζωής μας. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος.

• Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που κόπηκε επειδή παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν (κωφοί, πάσχοντες από άνοια , Alzheimer κ.ά.). 

• Κανένα επίδομα αναπηρίας και καμία σύνταξη κάτω από 600€.

• Άμεση κατάργηση του νόμου που υποχρεώνει τους ανασφάλιστους να συνταγογραφούν και να προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο στα Δημόσια νοσοκομεία. Διατήρηση του δικαιώματός τους για συνταγογράφηση σε ιδιώτες γιατρούς και στα φαρμακεία.

Η συμμετοχή μας στην απεργία δηλώνει την απόφασή μας για την υποστήριξη των δικαιωμάτων μας, δηλώνει την απόφασή μας για συνέχιση του αγώνα για την εξασφάλιση της ζωής που μας αξίζει!!


Σύλλογος Γυναικών Χίου

OΛΕΣ ΣΤHN ΑΠΕΡΓΙΑΚH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ 

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ,

 ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στην Ε-FOOD, στα Πετρέλαια Καβάλας, στα μπλόκα των αγροτών, σε κάθε χώρο που φούντωσε το προηγούμενο διάστημα η φωτιά της διεκδίκησης. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι σε καμία ιμπεριαλιστική δολοφονική μηχανή.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βιώνουν τη βαρβαρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα των λαών για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πόλεμο.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Δεν ανεχόμαστε να ματώνουμε για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και σπρώχνουν τη χώρα στην πολεμική εμπλοκή.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί:

  • Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς.
  • Στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά, ακανόνιστα, ή εξουθενωτικά ωράρια, την τηλεργασία, που εξαφανίζουν τον ελεύθερο μας χρόνο, που τσακίζουν στην σωματική και ψυχική μας υγεία, που κατακερματίζουν την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή. 
  • Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρος με τον πόλεμο, και τσακίζει το εισόδημά μας, με τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τους απλησίαστους λογαριασμούς ενέργειας.
  • Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό. Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε γιατρούς και εξετάσεις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας.

Μπροστά στον ανελέητο βομβαρδισμό τους, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τη δική μας αντεπίθεση. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Απαιτούμε:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας – Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.
  • Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ, επαναλειτουργία των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.
  • Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Τώρα είναι ώρα διεκδίκησης! Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην προπαγάνδα της κυβέρνησης για νέες θυσίες – πληρώνουμε στην ειρήνη τους, πληρώνουμε στον πόλεμό τους. Δεν πάει άλλο!

Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο! Οι αυξήσεις ξεκίνησαν μήνες πριν τον πόλεμο με διάφορα προσχήματα, αλλά με ίδιο πάντα αποτέλεσμα: Νέα κέρδη για τους λίγους, φτώχεια, ανασφάλεια, ανεργία, εντατικοποίηση, μισθοί και μεροκάματα στον πάτο για τους εργαζόμενους. Χορός εκατομμυρίων για τους «πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους» από τη μια, ενεργειακή φτώχεια, άδεια ντεπόζιτα πετρελαίου, εκτόξευση της τιμής του φυσικού αερίου, «ηλεκτροσόκ» στους λογαριασμούς ρεύματος για τους εργαζόμενους από την άλλη.

Οι εργαζόμενοι και στη Χίο γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που τσακίζουν κόκαλα, τις αμοιβές που βρίσκονται κάτω και από τον άθλιο κατώτερο μισθό των 663€. Τα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ζουν τα ωράρια λάστιχο και τους μισθούς πείνας και οι αυτοαπασχολούμενοι, που βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, τα χρέη να τρέχουν.

Τα μέτρα «στήριξης» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι κοροϊδία. Αποτελούν ψίχουλα γιατί είναι προσαρμοσμένα στην «δημοσιονομική ισορροπία», για μη θιχτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτοί που σε καιρό ειρήνης ζητάνε από τους εργαζόμενους θυσίες για να ανασάνει η οικονομία στην κρίση, στην πανδημία, στην ανάκαμψη «για να μην ξανάρθει κρίση», είναι οι ίδιοι που για τους ανταγωνισμούς τους, σε καιρούς πολέμου μας φορτώνουν ξανά το λογαριασμό: με τις κυρώσεις που επιβάλλει η ΕΕ στην Ρωσία και θα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης, με τις αυξήσεις στην ενέργεια, με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία με όπλα που πλήρωσε ο ελληνικός λαός υποτίθεται για την άμυνα της χώρας. Με τις ΝΑΤΟικές εξοπλιστικές δαπάνες πάνω από 4 δις τον χρόνο, όταν στεγνώνουν τις δαπάνες για την Παιδεία και το Δημόσιο σύστημα Υγείας, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Με όποιο πρόσχημα κι αν προσπαθούν να καλύψουν τα διάφορα στρατόπεδα τον πόλεμο, «τον επιτιθέμενο ή τον αμυνόμενο» για να στοιχίσουν τους λαούς είτε με τον έναν είτε με τον άλλο, υπάρχει μόνο μια αλήθεια: Οι πόλεμοί τους γίνονται για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, για τα ρούβλια, τα δολάρια ή τα ευρώ με θύματα τους λαούς. Για τον έλεγχο του ενεργειακού πλούτου, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και όχι γιατί νοιάστηκαν για την Ουκρανία, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη που ματοκύλισαν για τους ίδιους λόγους.

Καθήκον μας είναι να προτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα απέναντι στους εκμεταλλευτές του κόπου και του ιδρώτα μας, της ίδιας μας της ζωής. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από την χώρα καταγωγής, την θρησκεία, το φύλο, το χρώμα του δέρματος δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Έχουμε κοινό συμφέρον να σηκώσουμε ψηλά την σημαία του αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν τους πολέμους, που σπέρνουν φτώχεια και προσφυγιά.

Καθήκον μας να μην στοιχηθούν οι εργαζόμενοι με κανένα στρατόπεδο ληστών, με καμιά κυβέρνηση όπως η σημερινή που προσπαθεί να πείσει πως είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Βαφτίζοντας “ευκαιρία” την πολεμική εμπλοκή τη χώρας μας, τη μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εκπρόσωπος υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Ο αγώνας μας ενάντια στον πόλεμο δεν είναι άσχετος με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, γι’ αυτό πρέπει να συνδεθεί με την πάλη για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος – κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με γενναία μείωση των δημοτικών τελών. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας, με γενναία χρηματοδότηση.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά και όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, και την κοινή πάλη των λαών. Δεν ανεχόμαστε να αποτελεί η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών. Ενώνουμε τη φωνή μας για την:

  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις, που κάνουν την χώρα στόχο αντιποίνων.
  • Καμιά αποστολή στρατιωτικών ή εξοπλισμού στο εξωτερικό. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ


Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χίου καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργίας της 6ης Απριλίου που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια .

 Η απεργία αυτή γίνεται στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενός πολέμου που ξεκίνησε με την εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της γειτονικής χώρας, καταπατώντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και με τίμημα το αίμα αθώων ανθρώπων. Προκαλούνται επίσης νέα κύματα προσφύγων και φτώχεια. Φτώχεια που απλώνεται σε όλον τον κόσμο, με τα βασικά κοινωνικά αγαθά να παίρνουν «φωτιά», τους εργαζόμενους να εξαθλιώνονται και το λαϊκό εισόδημα να εξανεμίζεται. 

Κυρίαρχο αίτημα της απεργίας λοιπόν είναι να σταματήσει αυτός ο άδικος πόλεμος, που έχει ως συνέπειες να σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός και να «σαρώνει» η ακρίβεια. 

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να συνεχίζουν από τους πετσοκομμένους τους μισθούς (όσοι ακόμη έχουν δουλειές και μισθούς) να πληρώνουν τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης για να μην θιγεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτός των άλλων διεκδικούμε: 

• Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

 • Μείωση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης. 

• Αύξηση και επέκταση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας – Καμία περικοπή. 

• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α. 

• Αναγνώριση για κάθε έννομη συνέπεια της προϋπηρεσίας των ετών 2016-2017 όλων των εργαζομένων.

 • Κατάργηση τώρα του «χαρατσιού» του ΕΝ.Φ.Ι.Α. 

• Αποτροπή της διάλυσης και του ξεπουλήματος υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. 

• Να μπει τέλος στο κύμα ακρίβειας που εξαθλιώνει της ζωές μας. 

• Μονιμοποίηση  τώρα των εργαζομένων που εργάζονται για πολλά έτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις . 

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ